IRC-Galleria

MrWright

MrWright

Wrongway Henry

Vaalit taas tulossa...Perjantai 02.02.2007 17:16

- YLE Uutisten perjantaina(26.1) julkaiseman kyselyn mukaan keskusta olisi kirinyt Suomen suurimmaksi puolueeksi 24,2 %:n kannatuksellaan.

- Varmimmin vaaleissa kertovat äänestävänsä kokoomuksen ja vasemmistoliiton kannattajat, vihreiden kannattajat epävarmimmin.(MTV3)

- Uutispäivä Demarin julkaiseman kyselyn mukaan pääministerin valinta oli ratkaisevan tärkeä tekijä vain 12 prosentille vastanneista, kyselyyn vastanneista 74 prosenttia piti muita asioita tärkeämpinä.

- SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei ole pärjännyt keskustan Matti Vanhaselle, vaan Vanhanen on ollut ylivoimainen suosikki.(Uutispäivä Demari)

- Demari kysyi myös, mikä puolue on vastaajien mielestä paras hoitamaan ihmisten jokapäiväiseen arkeen liittyviä asioita. Vajaa kolmannes ei osannut vastata, mutta 24 prosenttia luotti SDP:n kykyyn tällä saralla. Keskustaan luotti 18 ja kokoomukseen 13 prosenttia.

- Vasemmistoliitto on avannut eduskuntavaalikampanjansa arvostelemalla tiukkaan sävyyn sosiaalidemokraatteja.

- Iltalehden teettämässä kyselyssä yhdeksän prosenttia vastaajista kertoo äänestävänsä kokoomusta vain siinä tapauksessa, että Sauli Niinistö on puolueen pääministeriehdokas. Kataisen kannatus jää yhteen prosenttiin.

- Myös osa sosiaalidemokraattien ja keskustan kannattajista olisi valmis äänestämään kokoomusta, jos Niinistö olisi puolueen ehdokas pääministeriksi.(Iltalehti)

- Neljätoista prosenttia vastaajista kertoo äänestävänsä kokoomusta riippumatta puolueen pääministeriehdokkaasta. Vastanneista 59 prosenttia sen sijaan sanoo, ettei äänestä puoluetta missään tapauksessa. (IL)


Loppuun vielä uusin kannatus-tilanne:

1. SDP (24,2 %)
2. Keskusta (23,0 %)
3. Kokoomus (21,6 %)
(lähde: Helsingin Sanomat, 28.01)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.