Hieman myöhästynyt kahdeksannen päivän blogi tulee tässä. Kävimme Spadinan Kensington Marketissa ja Steam Whistle -panimossa sekä yritimme päästä Toronto Islandsille. Lisäksi teimme visiitin Toronton yöelämään.
Spadinalla on tullut seikkailtua jo muutamaan otteeseen. Tällä kertaa tehtävänä oli löytää Kensington Market, jonka piti olla Chinatownin liepeillä, jollain viereisistä kaduista. Eräältä kadulta näki toiselle, talojen takana kulkevalle kadulle ja päätimme kokeilla, josko tämä olisi kohteemme. Olihan se, tai ainakin osa siitä. Ensin näimme erään kaupan oven yläpuolella tekstin Kensington Mall, mutta epäilykset vahvistuivat, kun huomasin toisen talon seinässä korkealla graffitin: "Welcome to Kensington Market." Graffiti kuului tunnelmaan, sillä katu oli päästä päähän pitkälti hippien ja rastahemmojen kansoittamaa. Kävimme Jounin kanssa parissa käytettyjen vaatteiden liikkeessä, joissa vaatteet olivat hienoja. Liikkeissä vallitsi kuitenkin kirpputoreille ominainen lievä homeen tuoksu. Hihattomia paitoja olisimme voineet harkita, Jouni ilmeisesti nahkatakkiakin, mutta emme löytäneet mitään varteenotettavaa. Nahkatakkienkin hinnat olivat turhan tujut. Yhdestä vaatekaupasta ulos tultuamme, kuulimme vauhdikasta reggae/dancehall -musiikkia eräästä kulmakaupasta, ja menimme sisään. Jonkin hajusteen tuoksu valtasi nenän samaan aikaan, kun löysimme kaupasta CD-levyhyllyn, joka oli täynnä poltettuja reggae-levyjä. Kyseessä ei kuitenkaan todennäköisesti olleet piraattilevyt, sillä levyillä ei esiintynyt tunnettuja artisteja. Hetkessä taaksemme tuli tumma rastamies kyselemään, tykkäämmekö parhaillaan soivasta musiikista. Vastasimme, että miksei, ja hän alkoi yksin tein kaivella hyllystä levyjä tarjotakseen niitä meille. Jäimme katselemaan valikoimaa, kunnes viereemme tuli naismyyjä, joka kyseli, millaisesta reggae/dancehall -musasta pidämme, uudesta vai vanhasta jne. Hän poimi meille sekoituksen ja sanoi, että viisi levyä saisi 20 dollarilla, mutta kerrottuamme haluavamme myös parhaillaan soivan levyn, hän antoi 20 dollariin kuusi levyä (ja etenkin kuulemma tultuamme niinkin kaukaa kuin Suomesta). Mukava mimmi. :)
Kensington Marketista lähdimme kulkemaan pitkin maita ja mantuja aikeenamme päästä Toronto Islandsille, joka on saarirykelmä Ontario-järvellä. Kuitenkin, kunnan työntekijöiden (kakkimaisesta) lakosta johtuen, eivät lautat kulkeneet. Muilla keinoin ei sinne ilmeisesti pääse, joten se jäi väliin ainakin toistaiseksi. Hengasimme rannassa kuitenkin jonkin aikaa ja söimme suklaata. :D
Lähdimme kulkemaan CN Towerin ja Rogers Centren liepeillä olevalle panimolle, Steam Whistlelle, josta saamamme tiedon mukaan saisi kaksi ilmaista olutmaistiaista vain astumalla sisään. Tieto piti paikkansa ja pääsimme maistamaan paikallista olutta. Oluessa oli pieni karvas jälkimaku, mutta muuten oli kyllä ehtaa tavaraa. Olimme suunnitelleet yöelämään tutustumista tälle illalle, joten päätimme ostaa 4-packit mieheen tunnelman virittäjäksi. Kävelimme hostellille ja rupesimme valmistautumaan iltaa varten.
Tarkistelimme yökerhotarjontaa netin syövereissä ja monia vaihtoehtoja torjuttuamme löysimme Bar 244 -nimisen kerhon, joka vaikutti lupaavalta rentoine pukukoodeineen ja kirjasimme nimemme online-vieraslistaan toivoen sen päästävän meidät jonon ohi. Joimme aloittelujuomamme ja lähdimme metrolla Adelaide Streetin suuntaan. Paikan päällä yritimme löytää miestenhuoneen ja Subwayn huoneen ollessa epäkunnossa ryntäsimme Tim Hortons -donitserian puolelle. Ostimme donnarit ja painelimme syömään iltapalaksi puolikkaat Sub-patongit. Sitten kerhoilemaan! Etsimme paikkaa jonkun aikaa, kunnes löysimmekin sen halvoista hinnoista kertovan bannerin avulla. Jonoa ei ollut vähääkään, joten vieraslistat olivat turhia. Poket katsoivat vain paperit ja päästivät sisään. Yläkerrassa oli sporttibaari, jossa oli kohtuullisen hiljaista, vain vapaatappelukisat ja baseball taisivat pyöriä ruuduilla. Alakerrassa oli sitten tanssipuoli. Paikasta tuli mieleen Lohjan poisnukkunut Möljä-baari, jopa siten, että alakerta ammotti alkuillasta tyhjyyttään, vain reilu kourallinen tyttöjä ja yksi poika oli vaivautunut paikalle. Istuskelimme jonkin aikaa katsellen meininkiä. Päädyimme tanssilattialle, minkä jälkeen monet muutkin uskaltautuivat hetkuttamaan ja meno alkoi vauhdittua. Yhdessä vaiheessa kaksi tyttöä puhuivat keskenään jotain ja osoittivat minua, jonka jälkeen toinen tuli kanssani tanssimaan. Hetken tanssittuaan hän meni pois, mutta tuli hetken päästä taas takaisin ja kysyin häneltä: "How are you?" Hän vastasi: "Good. How are you?" johon vastasin: "Fine." Kohta tyttö livahti tanssimaan muualle. Tästä jäi hyvät fiilikset. Mutta jossain vaiheessa eräs muija tuli hetkuttamaan eteeni. Kohta tajusin hänen kavereidensa kuvaavan tilannetta. Päätin, etten mene enää mukaan juttuun ja samoihin aikoihin Jouni tuli varoittamaan kyseisistä tytöistä. Pikkuhiljaa meininki alkoi muuttua suppeammaksi ja lopulta päätimme lähteä. Sellainen fiilis jäi, että tällä saralla hommat menee samalla tavalla kuin Suomessa. Ja se ei ole tässä tapauksessa hyvä asia.
Selvisimme ehjin nahoin takaisin Howard Streetin kotikoloon ja rauhoituimme yöpuulle. Tässä vaiheessa emme jaksaneet bloggailla, siksi myöhästynyt kirjoitus. Tämmöistä kuitenkin tapahtui kahdeksantena matkapäivänä.