IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

onse jännä tää esseeTorstai 26.03.2009 22:36

"Johdanto:

Käsittelen esseessäni nuoruuteen 'jämähtämisen' ja aikuisuuden vaatimuksen -teemaa. Otan esille sekä Suomen yhteiskunnassa hyväksytyt polut matkalla kohti aikuisuutta, että myös siitä poikkeavat sivupolut, jotka eivät ole nykyaikana ehkä niin tavallisia tai hyväksyttyjä.

Aihe kiinnostaa minua ymmärettävästi siitä syystä, että lukemani aineisto keskittyi aikuistumisen saavuttamiseen, jossa vaiheessa itsekkin olen. Kirjallisuudessa esille tulleisiin haastattelupätkiin oli myös helppo samaistua ja sitä kautta pystyin pohtimaan omaa elämäntilannettani; Ovatko ratkaisuni samankaltaisia muiden samassa ikäluokassa olevien nuorten aikuisten kanssa, vai etenenkö ns. sivupoluilla?

Eri polkujen tarkastelemisen, ja omien tuntemusten jäsentämisen lisäksi otan esille myös muita seikkoja, jonka ansiota aihetta kannattaa tutkia. Asettaisin yhdeksi tutkimusongelmaksi sen, onko lapsen saaminen tai muu vastaava ”pääpolulta” poikkeaminen ollut hyödyksi vai haitaksi silloisessa elämäntilanteessa ja miten opiskelun on käynyt muutoksen myötä."

//

ja lässyn lässyn. :----) Oon saanu siis tehtyä tätä peräti johdannon verran (jota varmaan vielä muokkaan) - "jee" one page left -eleven pages to go. ._.

Ohan tää ihan mielenkiintonen aihe, mutta nää tuntuu niin itsestään selviltä asioilta. :pp _Tietysti_ muuttaminen pois kotoa on nuorelle yksi askel kohti aikuisuutta ja _tietysti: perhe päätetään (yleensä) perustaa vasta opiskelujen jälkeen ja kun päästään töihin.

Noh, joudun leikkiin sitten sherlockkia. 8D Ärsyttää vaan kertoo samat asiat, jotka kirja luettelee ja sit joka lauseen perään joutuu laittamaan lähteen, josta oon sen poiminu... geez.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.