Kasvatustieteen varhaiskehityksen kausi (n. 1640 - 1851)
Se alkoi Turun Akatemian perustamisella vuonna 1640, jolloin samalla mahdollistui kasvatustieteen akateeminen tutkiminen ja opiskelu. Alunperin Akatemia perustettiin sopivan virkamiehistön kouluttamiseksi maan itäiseen maakuntaan.
Oppiaineita olivat jumaluusoppi, siveysoppi, juridiikka, historia ja luonnonoppi.
Turun Akatemian sanotaan olevan kasvatustieteen kehityksen ydin, koska 1600 luvun alkupuolella sieltä löytyi kasvatusopillisia kysymyksiä sivuavia väitöskirjoja.
Yksi tärkeimmistä kasvatustieteen historian henkilöistä oli Henrik Gabriel Porthan, joka aloitti kasvatustieteen luennoimisen Akatemiassa (vuonna 1780) pääasiassa niille, jotka halusivat kotiopettajiksi. Kasvatustieteen opettaminen jäätyi kuitenkin vuosikymmeneksi, kun Porthan lopetti siitä luennoimisen vuonna 1790.
Vuonna 1806 Turun Akatemiaan perustettiin kuitenkin seminaari (jonka nimeä en muista 8D), joka oli tarkoitettu opettajien kouluttamiseen. Heille opetettiin eri kouluaineiden perusteita ja heillä oli lisäksi opetusharjoittelua. Sen toiminta kuitenkin lopetettiin vuonna 1825 opiskelijapulan vuoksi.
Hitaan kehityksen ja vallankumouksen kausi (1852-1933)
Helsingistä tuli pääkaupunki Turun palon jälkeen... ja jotain. :D Ja joku Uno Cygnaeus ehdotti sellasta, että jokaiselle tarjottaisiin pohjakoulutus kansakoulussa (aika vallankumouksellista ja silleen..)
Juu en muista enempää ~~ Mut aika hyvin mä sain asiaa. :D Pitäis vaan opetella enemmän...
Huomenna sit takaisin kouluun. ;p Parempi oikeastaan niin: kotona ei huvita yhtään lukea, mut asuntolassa tuntuu, että ois melkein pakko lukea kokoajan. :D Opintojen ohjauskeskustelussa se tutori kuitenkin sanoi mulle, että en mä jaksa lukea ma-ke aikana - torstain se ehdotti mulle lukupäiväksi ja perjantain kirjoituspäiväksi - kelpaa mulle. 8D
Lähen huomenna varmaan vasta illalla... Ei mitään kiirettä. :D Pitää yrittää ladata akut täyteen rankkaa(?) viikkoa varten.