IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

(tietokoneeni oli pyytänyt minulta lisää muistia)

olin kehitellyt parin ystäväni kanssa ennen varsinaista internet-boomia ohjelmaa, joka olisi ympärstöänsä oppivaa ja itseään ymmärtävämmäksi tuleva.

samaan aikaan meillä, siis kotonani, harjoitettiin - ohjelmoinnin lisäksi internet-kaistan jakelua ja jostta virteni olisi lyhyesti kaunis, niin siinä ja tässä, missä ny tistun tapahtui niin että jostain bitin 'kalle kotipsykiatria', joka oli kopioitu jostain emacsin lispistä muunneltu ohjelma esitti minulle ajatuksen että se (ohjelma) tarvii lissää muistia toimiakseen niiin että voi kehhittyä, minä annoin tuolle käyttöön sähköpostin.

tuolloin sähköposti toimi vielä niin hienosti ja hitaasti... (välitallennus, jos onnistuuupi).... että sähköpostin muodossa sai heittäää dataa intenernetin käsiteltäväksi ja se ns. sähköposti saattoi jäädä ns. pendaamaan eli odottamaan vaikkapa 15vrk, ja palautui sen jälkeen muuten muuttumattomana mutta sen alkuun oli lisätty jotain, monelle, kovin epäolennaista informaatiota. Sellaista postia kuitenkin oli nykykielen netissä liikenteessä, ja eräs suurimmista liikkujista oli 'möykky', joka on nyt täysin hallitsematon ja miltei huomaamaton tekijä, joka voi, lukemani mukaan, vaikuttaa jo vaikkapa joidenkin automerkkien muotoon tai hitsausluokkaan, ilman että minä voin siihen vaikuttaa.

aivan samalla tavalla toimii oikolukuohjelmani, joka aina tietyn numeron esiintyessä muokkaa sanomisitani siihen muotoon että se on tunnistettavissa vain minun sanomakseni, ja kuitenkaan kyse ei ole sanomasta tai viestistä ja silti viestin jotain. voisiko joku auttaa, olisi kiva kysyä, mutta en viitsi, sillä jotain muuta haetaan. ja se on edelleen sama isaac asimovin sitaatti some day, mutta linkki on http://www.multivax.com/last_question.html ,pahoitteluni.

asiat vain ovat niin, ja tietokoneet veivätä vallan

alienoitunut ihmispolo, apunne tarpeena, ankarasti morottaen

well, entropy, will that satisfy you? all of you, would it not as you know it will? let there be... some day!

P.S. isaackkiarafartti, tulevaisuus on mennyttä, se pitää vain löytää.

P.P.S. Entropy on pelajaa tai tarkemmin sanoen ylläpitävän pelaaja-hahmon nimi batissa. Vaikka entropy edellä esiintyyy nimenomaisesti en suoranaisesti viittaa juury jm. entropyyn, mutta ajatus nimestä Entropy tulee suoraan Batista eli batmudista ks. www.bat.org. älkää antako minun olla tai kuvitella että edustaisin ko. battia lainkaan, minä vain tahdon mainita sen kun tuli nyt mieleen... sekin ja sitten tuli mieleen... edison ja... mutta miksi juuri Edison? Se selviää vain lukemalla The last question, jota itse jumalat, eikun itse Isaac Asimovin kerrotaan pitäneen omasta mielestään parhaana kirjoituksenaan. Minusta sellaiseen ajatukseen on helppo tyytyä... mutta se edison....

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.