IRC-Galleria

Marginaalimusiikkia?Maanantai 11.08.2008 19:24

Perkele.

Noin, sain kaikkien huomion lupaavalla alulla. Tällainen tosiseikka iski päin kasvoja kuin hyttynen tuulilasiin moottoritiellä. Onko oikeasti mahdollista, että In Flames on marginaalimusiikkia? Itse itselleni vastaten, mielestäni ei. Vaikkakin kauppojen hyllyt toisenlaista sanomaa julistavat.

Olen siis huhtikuusta lähtien koittanut metsästää kaikenlaisista paikoista In Flamesin 'A sense of purpose' -julkaisua. Matkan varrella on tullut koluttua mm. Ruotsin puolelta (viikko, pari julkaisun jälkeen?) jostain nimettömästä ~Ideaparkin kokoisesta ostoskeskuksesta, ei löytynyt. Tässä vaiheessa kaikille siis tiedoksi, että Flames on ruotsalainen bändi.

Nooh, ei hätä ollut tämännäköinen! Seuraavana viikonloppuna (edelleen elettiin huhtikuuta) suuntana Tallinna. Ravattua tuli useammassakin keskustassa sijaitseessa musiikkiliikkeessä, jossa valikoimaa riitti tuhansien levyjen verran. Kävin vilkuilemassa ainakin neljässä paikassa - turhaan. Löysin kyllä joitain satunnaisia vanhempia julkaisuja (Jester Race yms.), mutten uusinta levyä. Kaikenmaailman räpissä, popissa, rockissa ja muussa paskassa kyllä löytyi. Luulisi, että pelkästään musiikkia myymällä leipänsä saava myymälä omistaisi hieman kattavamman valikoiman. Ehkä ulkomailla ei sitten vain yksinkertaisesti kuunnella mitään Spearsin tuotantoa, tai vastaavaa, raskaampaa musiikkia?


Tarkistettua tuli myös hieman laidemmalla olevien isojen ostoskeskuksien tarjonnat.. ei löytynyt. Ajattelin että johan on kumma, luulisi nyt jostain sentään kyseisen levyn löytyvän, "ehkä Suomesta sitten..". Suomeen palattuani eksyin kertaalleen muistaakseni kesäkuussa Jyväskylään, kävin tarkastamassa erään Prisman valikoimat. Noh, ei löytynyt.. yllätys.

Levyn hankinta jäi jo taka-alalle (piratebay <3), kunnes eilen olin Mäntässä käymässä. Käytin sitten mummoa ostoksilla Mäntän Sokkarilla, ja vilkaisin täysin sattumanvaraisesti levyhyllyä. Yllätykseni olikin suunnaton, kun bongasin hyllyltä A sense of purposen, joka oli vieläpä dvd-lisämateriaalia sisältävä versio. En olisi ikimaailmassa uskonut, että levy, jota ei löytynyt mm. Tallinnan musiikkiliikkeistä, kävelisi vastaani viiden tuhannen asukkaan Mäntässä, ja vielä Sokkarin laarista. Vaan kävelipä kuitenkin, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Pakkohan se oli ostaa, näin hyvästä musiikista kun kehtaa jo maksaa artistille.. ja ihan vaan vaikka voitontriumfiksikin.




Okei, nettikaupasta ostaminen on yksi, ja selvästi tuskattomin (laillinen) vaihtoehto. Vaan eipä silti, piratismi on kaikista vaivattomin. En kyllä edes koe syyllisyyttä siitä, että olen aiemmin ladannut kyseisen julkaisun, koska mokomaa on näemmä käytännössä mahdotonta hankkia käsiinsä rehellistä kautta kaupan hyllyltä. Sitten vielä kehdataan itkeä siitä, kun musiikki ei myy - loputon noidankehä. Niin kauan, kun tarjonta on suppeaa, ainakaan allekirjoittanut ei koe moraalisesti läheskään niin vääräksi ladata netistä saatavuudeltaan surkeaa levyä, verrattuna vaikkapa julkaisuun, joka löytyy jokaisen kaupan hyllyltä.

Ja puolestaan niin kauan, kun netistä ladataan näitä (marginaali)julkaisuja, niin kaupat eivät näe kannattavaksi hankkia niitä valikoimiinsa, koska potentiaaliset ostajat kuitenkin ottaisivat mieluummin musiikin ilmaiseksi, laittomasti. Niin kauan kuin piratismista ei tuomita kuolemaan, sitä harrastetaan, laajasti. Siinäpä muuten Lindénille ilmainen vinkki, teloitetaan kaikki piratismia harrastavat!

No joo, ehkä se riitti taas tämänkertaseks avautumiseks.

P.S. Zeromancerin levyjä en kyllä edes läpällä jaksa ettiä mistään kaupoista =D ..tosin ohan niillä jo ikääkin sen verran, ettei niitä muutenkaan löytyis.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.