IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
9.9.2008
Tilastot
Käyntejä: 403
« Uudemmat - Vanhemmat »

KayinEvolution does not work that way.Luonut: KayinMaanantai 19.01.2009 13:38

Vinkkinä sitten niille jotka eivät tienneet, evoluutio ei toimi näin:
http://www.youtube.com/watch?v=3E-pHMN4DyA
1.7.1858 oli se päivä jolloin Linnean Society luki Charles Darwinin ja Alfred Russel Wallacen paperit luonnonvalinnasta (1, 2). Tämän jälkeen maailma kohisi. Darwin loi pohjan modernille biologialle, ja elämän ymmärrykselle. Tästä päivästä on tänään tasan 150 vuotta. 18 kuukautta tästä eteenpäin 24.11.2009 tulee 150 vuotta päivästä jolloin Lajien synty julkaistiin. Tähän väliin mahtuu mm. Darwinin 200-vuotis-syntymäpäivä (12.2.2009) Tänään alkaa siis 18 kuukauden bileet Charles Darwinin kunniaksi.

http://judson.blogs.nytimes.com/2008/06/17/darwinmania/

Miksi niin suuri kohu? No... Evoluution(3) havaitseminen on vienyt ihmisen luonnonymmärrystä eteenpäin paljon. Ilman evoluutiotioriaa nykyinen biologia ei olisi olemassa. Evoluutioteoria on se joka laittaa kaiken irrallisen biologiassa kontekstiin keskenään toistensa kanssa, ja tekee biologiasta kokonaisuuden. Evoluutioteoria on korvaamaton biologialle, lääketieteelle ja ennen kaikkea genetiikalle.

Sen jälkeen kun Darwin julkaisi Lajien synnyn, paljon on tapahtunut. Genetiikka kokonaisuudessaan on syntynyt sen jälkeen. Darwinin aikaan solun sisällöstä ei tiedetty mitään yksityiskohtia. Evoluutiota on tutkittu paljon, ja uusia löytöjä ja havaintoja on tullut vähintään miljoonia lisää. Kaikki niistä ovat tukeneet Darwinin teoriaa, ja täydentäneet sitä. Ajatus eläinten kehityksestä oli ilmassa jo pitkään ennen Darwinia. Itseasiassa satoja vuosia ennen Darwinia, mutta Darwin on se, joka löysi konkreettisen mekanismin luonnonvalinnalle. Hänen ansiostaan palat loksahti todisteiden kera paikalleen.

Maailman historiassa on harvoja hetkiä kun yksi ihminen näytää suunnan joka mullistaa koko tieteen. Sen Darwin teki. Hän teki ensimmäisen löydön biologian kultasuonesta, ja näytti muille tiedemiehille suunnan mistä sitä biologian kultaa löytyisi lisää.

Sitä on nyt tullut viimeiset 150 vuotta, ja tulee edelleen, eikä loppua näy(4).

Viitteet:
1.http://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Tendency_of_Species_to_form_Varieties%3B_and_on_the_Perpetuation_of_Varieties_and_Species_by_Natural_Means_of_Selection
2.http://en.wikipedia.org/wiki/Linnean_Society
3.http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio
4.http://www.sciencedaily.com/news/plants_animals/evolution/
« Uudemmat - Vanhemmat »