IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Elokuva-arvostelu: Paranormal ActivityPerjantai 30.10.2009 22:43

Vuosi: 2007
Ohjaus: Oren Peli


Kaikkien aikojen pelottavimmaksi kauhu-elokuvaksi kutsuttu Paranormal Activity on toteutettu massiivisella 15 000 dollarin budjetilla ja kuvattu yhdessä viikossa. Elokuva on kiertänyt festareita viimeisen pari vuotta ja nyt päässyt maailmanlaajuiseen levitykseen jostain ihmeen syystä. Kyseessähän on perus-vale-kauhu-dokumentti, jossa seurataan Michan, Katien sekä mystisen demonin edesottamuksia.

Alunperin käsitykseni oli, että tämä olisi olevinaan oikeaa materiaalia ja perustuvan elävään elämään. Tarkempien tietojen ja budjetin kuultuani aloin suhtautumaan koko ideaan melko kriittisesti. Todellisuudessa tämä olikin vain keskitasoa suuremmalla indie-budjetilla toteutettu blair witch project talossa.

Elokuva oli vain puolitoista tuntinen, mutta vaikutti tuplasti pidemmältä tylsyytensä takia. Katie on yli-hysteerinen ämmä, jota demoni on jahdannut jo 8-vuotiaasta lähtien. Micha on hänen poikaystävänsä ja harvinaisen ärsyttävä sellainen. Micha "Cool Stuffilla" on mielestäni paljon suurempi ongelma mukana kannettavan videokameran kanssa kuin sillä Cloverfieldin "yo dude wtf" tyypillä. Kuvaaminen on läpi elokuvan todella rasittavaa heilumista eikä aiheuta katsojalle muuta kuin päänsärkyä. Heiluminen luo tätä ns. dokumenttimaisuutta ja lisäisi hieman aitoutta jos teoksen väitettäisiin olevan oikeaa materiaalia.

Oven liikahtaminen, tuulenpuuskat ja tummat varjot eivät oikein toimineet pelottimina vaikka Katien reaktiot olivatkin hyvin näyteltyjä. Jotkut yksittäiset tapahtumat olivat kyllä ihan mielenkiintoisia ja hyvin tehtyjä. Elokuvaan oli vaikea päästä sisälle ja koko pätkän alkupuolisko oli järjettömän tylsä. Silloin kun kamera ei seissyt jalustalla makuuhuoneessa, Micha kiusasi sillä Katietä tai sitten sillä vain haluttiin tallentaa parin rasittavaa riitelyä. Kaiken lisäksi olen 100% varma, että elokuvan budjetilla tarkoitetaan pelkästään kameraa, sillä mitään muuta tässä ei ole mihin olisi rahaa tarvinut pistää.

Tämä on independent elokuva, joten en vaivaudu sitä tässä tapauksessa edes tähdittämään. Tämä saattaa olla kova juttu jos tuohon tylsään, heiluvaan, ahdistavaaan maailmaan pääsee sisälle, mutta muuten tämä jäi mitäänsanomattomaksi kokemukseksi, jota en tule toistamaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.