IRC-Galleria

Tinskuukkeli

Tinskuukkeli

Tiina T. on Facebookissa!

Näin sydämeeni joulun teinMaanantai 26.12.2005 02:34

"Kaikkein kirkkain valo sokaisee silmät,
mutta kynttilän hiljalleen lepattava liekki
tuo valon pimeyden keskelle, lämpöä ympärilleen..."


Ulkona palaa kaksi kynttilää jäälyhdyissä ja täällä mun huoneessa partionjoulujuhlista saamani ruusu-kynttilä sekä Sarilta saamani vaaleanpunainen kynttilä. Eka kerta, kun kirjoittelen tietokoneella tunnelmavalaistukssessa. Antti Tuisku kehottaa pelastamaan maailman, mieluiten jo tänään. No, minulla on vielä lähes 24 tuntia aikaa, joten voin ainakin yrittää.

Aatonaattona en kävellyt roskistamme pidemmälle, olin koko päivän kotona ja pelkäsin tulevani kipeäksi. Sari, Suski, Meri ja Johanna vierailivat kaikki vuorollaan. Johanna kaksikin kertaa, toimitteli meidän kipeiden tai ainakin melkeen kipeiden ihmisten joulutervehdyksiä toisillemme. Oli ihana kun ne kaikki taas tulivat tänne. Ei ovikellonsoittoja, kaikki tulevat suoraan sisälle. Ihan niin kuin ennenkin. Näin sen haluaisin joskus tulevaisuudessakin olevan.

Siivosin, ripustin pyykkiä kuivamaan ja leivoin. Suklaakakusta tuli pannukakkua, mutta joulutortut onnistuivat. Yksin ei ollut yhtään niin kiva leipoa kuin kotona Jampassa Bärren kanssa.

Koristelimme äitin kanssa. Sain yksin järjestellä jouluseimen, Mikko oli töissä. Ei siitä muutenkaan ois tullut varmaan samanlaista tappelua kuin pienenä. Munkin tarttis päästä Beetlehemiin, että saisin itselleni seimen. Joskus sitten.

Loppuillasta makasin sohvalla peiton alla, jalkoja särki ja oli kipeä olo. Isä keitti perinteiset aatonaatonillan glögit ja tarjoili sen mulle sohvalle. Oli heti paljon parempi olo.

Aatto sujui ihmeen rauhallisesti. Avattiin lahjat heti aamulla, kukaan ei halunnut odotella. Monta muutakin vanhaa perinnettä meni uusiksi. Mua oikein hämmästytti, kuinka se ei tuntunut yhtään pahalta. Kyllähän moni perinne pitikin. Katsottiin joulurauhan julistus, mentiin sen jälkeen saunaan ja sitten juotiin jouluglögit. Ja sitten mummumme auttamaan, siellä kauhee sähläys, ruokaa, hedelmäsalaattia ja kahvit. Sieltä taas pihanpoikki kotiin ja uusi, lahjaksi saatu yöpaita päälle.

Ulkona satoi aluksi vettä ja sitten räntää. Muistan kuinka joskus surin sitä, että jospa tuleekin lumeton joulu. Eilen se ei oikeesti haitannut mua yhtään. Tajusin sen vasta tänään [tai nyt on jo maanantai, joten eilen], kun sitten satoikin lunta. Mummulla jatkettiin viimevuotista linjaa ruokailun suhteen. "Nuoriso" istui olohuoneessa ja vanhukset keittiössä. Mulla oli taas tosi hauskaa, meidän joulupöydässä saa aina nauraa. Vanhusten puolella jokin asia on aina pielessä ja ukki ravaa jatkuvasti sanomassa meille, että syökäähän nyt. Kaikki tietää sanomattakin, että ainakin yks santsikierros on tehtävä.

Sain monta jouluviestiä puhelimeeni. Pari sellaistakin ihmistä, joilta en lainkaan odotellut viestiä, toivotteli hyvää joulua. Heidän viestinsä tekivät erityisen iloisiksi. Olin myös ilmeisesti ollut melko kiltti tänä vuonna, ainakin lahjoista päätellen. Tosin serkkuni tyttöystävän poika kertoi, että vaikka hän on kiusannut äitiä, sai hän enemmän lahjoja kuin pikkuveljensä. Joten ilmeisesti lahjat eivät vielä osoitakkaan sitä, että on ollut kiltti. Joka tapauksessa sain kaiken, mitä pyysinkin ja monta ihanaa yllätystä.

Illalla pelattiin kotona Inkan Aarre -peliä koko perheen voimin. Joulu on ainot aika vuodesta, kun meidän koko perhe kokoontuu pelaamaan jotain lautapeliä. Voitin puolet peleistä! Ne oli ne pelit, kun älysin lähteä Brasilian sademetsiin seikkailemaan. Pidin siitä paikasta niin. Sinne haluan vielä joskus takaisin. Sitten rökitin vielä Mikon Monopolissa, vaikka Mikko yrittikin huijata. Illalla meinasin katsoa elokuvan, mutta olin kai liian väsynyt keskittyäkseni. Särkylääkkeen vaikutus tais olla lopussa. Luin sitten äitin joululahjaksi saamaa Baby blues -sarjakuvakirjaa ja surffattiin hetki äitin kanssa netissä. Ihan hassu aatto oikeastaan.

Tää joulupäivä kuluikin sitten tosi leppoisasti. Nukuin aamulla pitkään. Ollaan katseltu pari leffaa, syöty ja käyty kahvilla mummulla. Lisäksi voitin taas Mikon Monopolissa. Huomenna mennään pelailemaan Merille, toivottavasti loistava tuurini jatkuu. Normaalisti olen viettänyt joulupäivän lukien, mutta nyt kävikin toisin. Sain kyllä muutakin luettavaa kuin koulukirjat, kiitos Venlan ja Mikon. Mutta ehkä huomenna aloitan jommalta kummalta saamani kirjan. Katsotaan sitä silloin. "Carpe diem" lukee seiskalla tekemäni lautasen irronneessa kahvassa, jonka otin tuolta hyllystä kynttilänalustaksi. Siis otin sen lautasen kynttilänalustaksi, en sitä kahvaa. Aukke ei taaskaan tykkäisi. Sellanen Carpe diem -fiilis on oikeesti juuri nyt, on ollut tässä pari päivää. Aika hienoa.

On kait aika vaihtaa oletuskuva.


"...Kun ymmärtää olla tavoitteleamtta jotain
suurta ja loisteliasta,
löytää kaiken mikä on tärkeää."

[Kirjoittaja minulle tuntematon]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.