IRC-Galleria

Tinskuukkeli

Tinskuukkeli

Tiina T. on Facebookissa!
Torstaina oli jo parempi mieli. Meidät lähetettiin harjoitteluun. Minä uskallan. Minä kuuntelen. Minä yritän ymmärtää.

Matkustin Sallan kyydillä Raisioon. Minun on niin hyvä olla siinä hänen autonsa pelkääjänpaikalla, vaikkei turvavyö toimikkaan. Puhuimme melkein taukoamatta. Kävimme Raisiossa Hesessä. Minulle tuli huono olo. En ymmärrä miksi. Bussissa nukuin tunnin kaikki ulkovaatteet päällä. Laitilasta eteenpäin tuijottelin ulos ikkunasta pimeään. Isä oli Raumalla vastassa. Onneksi. Isän kanssa voi puhua vähän aina välillä ja olla sitten taas hiljaa.

Isä oli tehnyt lettuja. Söin monta sokerilla ja mansikkahillolla. Myöhään illalla otin itseäni niskasta kiinni ja tein taas yhden työhakemuksen. Ei saa luovuttaa. Pitää jaksaa yrittää.

Eilinen oli hyvä päivä. Aamupäivällä hain Jonskun. Jonsku kävi ilmottautumassa tenttiin ja minä kävin postissa. Lähetin sen hakemuksen ja ostin ylimääräisiä Aku Ankka -postimerkkejä. Voin kirjoitella kirjeitä. Ja lähettää synttärikortteja. Pelattiin tunti sulkapalloa. Pienin häviöni oli 15-6. Siitä tuloksesta olin jo melko ylpeä. Joskus vielä opin. Vein Jonskun kotiin ja hain Merin. Kierreltiin vaatekauppoja ja kultasepänliikkeitä. Kokeiltiin kelloja ja Meri katseli korviksia. Ei löydetty mitään sopivaa. Käytiin kahvilassa. Limsaa ja patonkia. "Me ei keretä missään välissä kuitenkaan juhlimaan kahdestaan meidän synttäreitä." Vein Merin kotiin ja hain taas Jonskun, jonka toin Pyhärantaan.

Möllötin kotona koko illan. Mutta viihdyin niin. Nuikuin kahden tunnin päiväunet. Käytiin äidin kanssa kävelyllä. Ilma on täällä niin puhdasta. Ei mitään saasteita. Kuu ja lumihanget saivat kaiken näyttämään niin valoisalta. Käytiin saunassa ja katsottiin telkkaria. Illalla puhuttiin yli tunti puhelimessa Sallulahin kanssa. Joistakin leikkikavereista on tullut leikkiystäviä. Ihkuliineja.

Lähden puolentoistatunnin päästä Laurin mökille. Pitäisi vielä käydä mummulla. Ja suihkussa. Ja laittaa vaatteet päälle, syödä ja pakata. Kyllä vielä ehtii. Olen juonut kahvia, maannut peiton alla ja lukenut Härkösen kirjaa. Miettinyt kesää. En sitä, saanko töitä. Vaan sitä, mitä kaikkea voisikaan tehdä. Ja isä opetti tekemään valkokastiketta. Kävin myös vintissä etsimässä Noora H:n leluja. Löysin yhden koiran, joka ei kuulu minulle. Se on Merin tai Nooran.

Odotan niin, että pääsen sinne mökille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.