IRC-Galleria

Opetetut arvot ja säännöt?Perjantai 15.01.2010 14:08

Mietinpä tässä sellaista juttua että kun porukka arvostelee ihmisiä ihmisenä sen perusteella miltä ne näyttää. Jos olet vähän oudomman naaman omaava tai jos näytät vaikkapa hiukan "kehitysvammaiselta" niin olet heti ihmiskastissa alempiarvoinen. Et saa samaa kohtelua kuin muut saisivat, koska et ole tietyin kriteerein "normaali". Sama pätee tyyliin, jos et noudata pinnallisinta, kuuminta muotia kaikin puolin, et ole arvoasteikossa kovin korkealla, vaan sinun koko ihmisyyden saa kyseenalaistaa.

Huoh, mutta entäs sitten kun ne arvostelijat ovat itse sellaisia joiden pärstä muistuttaa lähinnä nivus-hien kyllästämää lehtisilppuriin jäänyttä munasuojaa? Mikä lopulta kertoo sen kenellä on vara arvostella ja kenellä ei? Mediako kenties? Mikä perkele syöttää päähämme näitä ihannekuvia ja typeriä normeja?

Sitten esim. kouluissakin aina vaahdotaan että "kaikkia pitää kohdella tasa-arvoisesti ja kaikki pitää ottaa huomioon" niin miten tämä toteutuu kun opettajat ja vanhemmat itse käyttäytyy juuri päinvastoin kuin koittavat opettaa?

Mikä vittu teitä vaivaa, antakaa nyt perkele kaikkien olla sellaisia kuin ovat! Kaikista ei tarvitsekkaan pitää eikä niiden kanssa ole pakko hengata, mutta kohdelkaa edes niin että kaikki on samalla linjalla. Pääsette itsekin helpommalla ja annatte itsestänne sentään vähän fiksumman kuvan kuin edes olette.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.