Norsut eli elefantit ovat suurimpia maalla eläviä nisäkkäitä. Norsueläinten lahkoon (Proboscidea) kuuluu vain yksi nykyinen heimo, norsut eli elefantit (Elephantidae), johon kuuluvia lajeja on elossa kolme: aasiannorsu (Elephas maximus), pensasnorsu eli savanninorsu (Loxodonta africana) ja metsänorsu (Loxodonta cyclotis).
Savanninorsua ja metsänorsua pidettiin aiemmin saman afrikannorsuksi kutsutun lajin alalajeina, mutta DNA-tutkimukset ovat osoittaneet niiden olevan erillisiä lajeja. Aasiannorsua kutsutaan joskus intiannorsuksi, mutta aasiannorsu on parempi nimitys, koska laji elää kolmentoista Aasian valtion alueella.
Vielä viime jääkauden aikaan norsueläinlajeja oli enemmän. Sukupuuttoon kuolleita lajeja ovat muun muassa mammutit, mastodontti, platybelodon ja amebelodon.
Norsut ovat painavimpia maanisäkkäitä. Ne ovat myös toiseksi korkeimpia, vain kirahvit ovat niitä korkeampia. Norsun poikasen sikiönkehitys on pisin maaeläimillä tunnettu, 20–22 kuukautta. Syntyessään norsunpoikanen painaa noin sata kiloa. Norsu elää normaalisti 60–70 vuoden ikäiseksi, jollei sitten kuole ennenaikaisesti esimerkiksi salametsästäjien surmaamana. Suurin koskaan punnittu norsu ammuttiin Angolassa vuonna 1975. Tuo yksilö painoi 12 tonnia. Tyypillisesti savanninorsu-uros kasvaa neljä metriä korkeaksi ja 7 500 kilon painoiseksi. Naaras painaa noin puolet uroksen painosta.