IRC-Galleria

SiCKO - aivan sairastaSunnuntai 14.09.2008 23:27

Ei mitään muuta. Tuo hyvin julki Yhdysvaltain rappion. Suosittelen ehdottomasti katsomaan Zeitgeistin kaverina..

Kooste: SiCKO kertoo Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmästä. Oikeastaan kuvaavampi nimitys olisi 'ihmisestä piittaamattomuusjärjestelmä'. Jenkeissähän siis ei ole mitään julkista terveydenhuoltoa toisin kuin jokaisessa muussa länsimaassa, jopa joissain kehitysmaissakin on julkinen terveydenhuoltojärjestelmä.. Tämä systeemi on korvattu sairasvakuutusjärjestelmällä, joka on - yllätys yllätys - maksullinen. Noin 50 miljoonalla amerikkalaisella ei ole tätä vakuutusta, joten heillä ei ole mitään turvaa sairastumista vastaan. Jäljelle jäävillä yli 200 miljoonalla amerikkalaisella tämä vakuutus on. Tosin oikeastaan tällä vakuutuksella olisi enemmän käyttöä paskapaperina; vaikka omistaisitkin sairasvakuutuksen, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että terveydenhuoltosi olisi turvattu. Voi, ei todellakaan.

Ehkä parhaiten tämä käy selväksi dokkarissa olleesta tapauksesta: sairasvakuutuksen omaava äiti toteaa puolitoistavuotiaalla lapsellaan olevan yli 40 asteen kuumeen, joten he kiiruhtavat lähimpään sairaalaan. Sairaalasta soitetaan vakuutusyhtiöön, josta sanotaan, että potilaiden pitäisi vaihtaa sairaalaa koska sairaala, jossa äiti ja tytär nyt ovat, ei kuulu vakuutuksen piiriin. Äiti rukoilee sairaalan henkilökuntaa auttamaan lastaan, mutta sairaala kieltäytyy. Tämän jälkeen he lähtevät ambulanssilla toiseen sairaalaan, joka kuuluu vakuutuksen piiriin. Valitettavasti lapsi kuolee matkan aikana.

Great fucking one, America. May (non-existant) God curse you!


Maailman vaikutusvaltaisin maa, ja silti niin läpimätä. Jos olisin amerikkalainen, todennäköisesti joko päässäni kilahtaisi, tai sitten muuttaisin ihmisten hallinnoimaan maahan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.