IRC-Galleria

Illuminated

Illuminated

ye iknwo¨
1. Punaisen säteen energiakeskus (juurichakra): Seksuaalisuus ja eloonjääminen


Ra: ”Ensimmäinen tasapainotus on Malkuthin, tai Maan, värähdyksellinen energiakompleksi, nimeltään punaisen säteen kompleksi. Tämän energian ymmärtäminen ja hyväksyminen on olennaista.”(k1, 144)

Juurichakra on chakrajärjestelmän perusta, jonka kautta älyllisen äärettömyyden energia virtaa energiakehoon. Kun ihminen hyväksyy olevansa seksuaalinen olento ja tuntee elämänhalua, on juurichakra auki. Kun esimerkiksi halu elää jostain syystä katoaa tyystin, häiriintyy energiakeskuksen toiminta, ja muodostunut tukos estää energian vapaan virtaamisen ylempiin chakroihin. Vakavasti masentunut ei jaksa kuin maata sängyssä.

Punaisen säteen energiakeho on kemiallinen keho eli kehon materiaalit ja elementit.

2. Oranssin säteen energiakeskus (sakraalichakra): Persoonallinen ja emotionaalinen suhde




Ra: ”Seuraava energiakompleksi, joka voi olla tukkeutunut, on emotionaalinen, tai persoonallinen kompleksi, joka tunnetaan myös oranssin säteen kompleksina. Tämä tukos usein demonstroi itsensä persoonallisina eriskummallisuuksina tai vääristyminä suhteessa itsetietoiseen ymmärtämiseen tai itsen hyväksyntään. ” (k1, s. 145)

Sakraalichakra on energiakeskus, jonka toiminnassa ilmentyy persoonallinen suhde itseemme – miten koemme itsemme. Hyväksynkö itseni sellaisena kuin olen? Millainen mielikuva minulla on itsestäni? Myöskään ihmissuhteet eivät voi olla toimivia, jos suhde itseen on vääristynyt. Siten sakraalichakra on pohja toimiville ihmissuhteille persoonallisella tasolla.

Sakraalichakra on tunne-elämän keskus. Kuinka tunnen asioita kohtaan? Kuinka tunnen itseäni kohtaan? Itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on, tunne siitä että on tarpeeksi hyvä, itsensä kunnioittaminen ja itsensä kanssa toimeen tuleminen ovat sakraalichakran tasapainoisen toiminnan kulmakiviä. Vasta kun suhde itseen on kunnossa, voi suhde toiseen olla kunnossa.

Useimmilla on häiriöitä oranssin säteen energiakeskuksen alueella: riittämättömyyden tunnetta, itseluottamuksen puutetta, ulkonäköpaineita, pakkomielteitä, häpeää, syyllisyyttä, manipuloivuutta, aggressiivisuutta ja niin edelleen. Epätasapaino voi esimerkiksi aiheuttaa alhaista itsearvostusta ilmentyen ujoutena, tai toiseen suuntaan aiheuttaen itsen arvostamista toisten yläpuolelle ilmentyen dominoivana käyttäytymisenä.

Planeettamme nykyisen 3D-syklin yksi tunnusmerkki on ylivoimakas oranssi säde:

Ra: ”Tämä säde on ollut melko voimakas ihmistenne keskuudessa yksilöllisellä tasolla. Voitte nähdä tässä säteessä toisten kohtelemisen ei-entiteetteinä, orjina tai omaisuutena, siten antamatta toiselle itselle minkäänlaista asemaa.” (k2, 38)

Seksuaalinen halu sinällään kuuluu punaiseen säteeseen, mutta erotiikka kuuluu tunne-elämään. Eroottisuuden vääristymänä voidaan pitää toisen näkemistä pelkkänä objektina tai omaisuutena, jonka tehtävä on palvella omia tarpeita.

Oranssin säteen energiakeho on fyysinen keho, mutta ilman itsetietoisuutta. Äidin kohdussa oleva keho on oranssin säteen keho, kunnes henki/mieli astuu siihen ja ottaa sen käyttöönsä, jolloin siitä tulee keltaisen säteen keho.

3. Keltaisen säteen energiakeskus (solar plexus -chakra): Yhteisöllinen/yhteiskunnallinen suhde




Kun entiteetit kehittyvät evoluutiossaan kolmanteen ulottuvuuteen, alkavat ne muodostaa yhteisöjä ja yhteiskuntia ja värähdellä keltaisen energiasäteen alueella.

Ra: ”Keltainen säde koskee entiteettiä suhteessa ryhmiin tai yhteisöihin. Se on vihamielisten toimien ydin, jossa yksi entiteettien ryhmä tuntee välttämättömyyttä ja oikeutta dominoida muita entiteettiryhmiä, kunnes niiden tahto on taivutettu hallitsijoiden tahtoon.” (k2, 38)

Solar plexus -chakra liittyy käyttäytymiseen ryhmissä. Se on myös egon keskus.

Ra: ”Kolmas tukkeuma muistuttaa kaikkein läheisimmin sitä, mitä olette kutsuneet egoksi. Se on keltainen säde tai solar plexus -keskus.


Tukkeumat tässä keskuksessa usein manifestoituvat vääristyminä valtamanipulaatiota ja muuta sosiaalista käyttäytymistä kohtaan koskien lähellä olevia ja niitä, jotka ovat assosioituneena mieli/keho/henki-kompleksin kanssa.” (k1, 145)

Kun oranssisäde koskee persoonallisia ihmissuhteita, koskee keltainen säde ryhmiä ja organisoituneita yhteisöjä, joissa on mahdollisuus laajoihin vallankäytön muotoihin. Keltainen säde on kaupunkeja, valtioita, avioliittoja, ammatteja, titteleitä, työyhteisöjä, lakeja, tapoja, protokollia, kuria, järjestystä, kulttuuria – kaikkea sitä, mitä yhteisö tuottaa.

Esimerkiksi kaksi ihmistä muodostaa tunteisiin perustuvan persoonallisen ihmissuhteen, mutta yhteisö tuottaa lain ja instituution, jonka alaisuudessa tuo suhde muutetaan viralliseksi suhteeksi eli avioliitoksi. Osassa maailmaa avioliitto tarkoittaa vieläkin sitä, että miehelle annetaan yhteisön siunaamana mahdollisuus käyttää valtaa vaimonsa manipuloimiseen, jos mies niin tahtoo. ”Naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä.” Tällainen käsitys avioliitosta liittyy epätasapainoon solar plexus -chakrassa.

Solar plexus -chakra on älyn sekä henkilökohtaisen voiman, tahdon ja vallan keskus. Oranssilla värähdellessä muodostamme tunteisiin perustuvia mielipiteitä, mutta keltaisella värähdellessä pystymme muodostamaan loogisia ja älyyn perustuvia näkemyksiä. Liian voimakas keltainen säde voi kuitenkin tukahduttaa tunteet alleen ja tehdä ihmisestä tunnekylmän analyytikon. Ylivoimakas solar plexus aiheuttaa myös toisten tunteiden, mielipiteiden ja näkemysten halveksuntaa ja toisten alistamista oman tahdon ja vallan alle. Kaikkein vallanhimoisimmilla on erittäin voimakas keltainen säde. Heikko keltainen säde aiheuttaa toisten näkemysten alle alistumista, mielistelyä, arkuutta sosiaalisissa tilanteissa ja tahdonvoiman puutetta.

Tasapainoinen keltainen säde tekee entiteetistä rohkean, määrätietoisen, päättäväisen, sisukkaan, toisten näkemykset hyväksyvän – oman polun kulkijan, joka kunnioittaa toisia eikä pakota heitä oman valtansa alle. Hän ei toimi ryhmässä taistellakseen vallasta, vaan auttaakseen ryhmää.

Eläminen kolmannen ulottuvuuden olentona tarkoittaa elämistä egon vaikutuksen alaisuudessa. Ego on samastumista kehoon, saavutuksiin, titteleihin, ammatteihin, kunniaan ja muuhun vastaavaan, eikä se näe keltaista sädettä pidemmälle. Ego alistaa muut energiakeskukset valtaansa tukahduttaen tunteet ja käyttäen niitä omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Jos entiteetti on egon vallan alla, sillä on vaikeuksia kehittyä eteenpäin positiivisella polulla.

Ra: ”Ne joilla on tukkeumia näissä kolmessa ensimmäisessä energiakeskuksessa, tai verkossa (siis punainen, oranssi, keltainen), kokevat jatkuvia vaikeuksia kyvyssään edistää Yhden lain etsintää.”

Keltaisen säteen energiakeho on fyysinen keho, jota mieli/henki asuttaa.

4. Vihreän säteen energiakeskus (sydänchakra): Rakkaus ja myötätunto




Ra: ”Sydämen keskus, tai vihreä säde, on keskus, josta kolmannen tihentymän olennot ponnahtavat, sanoisimmeko, älylliseen äärettömyyteen. Tukkeumat tällä alueella voivat manifestoitua vaikeuksina ilmaista sitä, mitä te kutsutte universaaliksi rakkaudeksi tai myötätunnoksi.” (k1, 145)

Vihreän säteen energiakeskus on rakkautta ja myötätuntoa. Sydänchakran kautta on mahdollista poistaa tukkeumia muista energiakeskuksista. Tukos voi esiintyä esimerkiksi oranssin säteen alueella liittyen häpeän tunteeseen, joka on seurausta toistuvista kokemuksista elämämme aikana. Emme ehkä ole käyttäytyneet joissain tilanteissa mielessämme olevan ideaalikuvan mukaisesti. Vähitellen nämä kokemukset ovat muodostuneet käsitykseksi itsestämme, jota häpeämme. Alamme pitää itseämme virheellisenä ja vältellä tilanteita, joissa pelkäämme negatiivisen minäkuvan voimistuvan lisää.

Rehellisen itsetutkiskelun avulla voimme vähitellen oppia itsestämme kaikkein epämiellyttävimmätkin piirteet. Voimme ikuisuuksiin analysoida itseämme älyn avulla ja yrittää löytää ongelmiimme ratkaisua. Todellinen parannus tai muutos alkaa kuitenkin vasta silloin, kun hyväksymme täydellisesti sen, mikä on. Vihreä säde on ehdotonta rakkautta, joka hyväksyy ja antaa anteeksi. Sydänchakran kautta voimme tarkastella häpeän tunnetta ja sen synnyttäneitä kokemuksia, joihin liittyy yleensä muita ihmisiä. Antamalla itsellemme ja muille täydellisesti anteeksi ja hyväksymällä itsemme juuri sellaisina kuin olemme, me aukaisemme tukkeutuneen sakraalichakran. Menneisyys ei enää sido meitä, vaan olemme vapaat sen painolastista.

Sydänchakran kautta työskentelemällä, eli antamalla itsellemme anteeksi ja hyväksymällä itsemme täydellisesti, pystymme avaamaan kolme ensimmäistä chakraa riittävästi, jotta energia pääsee nousemaan esteettä sydänchakraan, joka viimein avautuu. Tämä on etsijän tiellä suuri käännekohta, josta alkaa todellisen itsen tunteminen.

Eläminen sydämen kautta tarkoittaa älyn ja tunteiden yläpuolelle nousemista – ei älyn ja tunteiden hylkäämistä. Kun etenemme etsijän tiellä, me jossain vaiheessa ymmärrämme, että emme voi tietää kaikkea eläessämme 3D-kehossa. Meidän on uskottava joihinkin asioihin. Sydänchakra on uskoa ja luottamusta. Kun sydänchakra on auki, me luotamme siihen, että elämä ei ole sattumanvaraista, kaikella on tarkoituksensa ja että älyllinen universumi johdattaa meidät aina sinne, missä meidän kuuluukin olla. Elämä niin sanotusti kantaa meidät vaikeinakin aikoina. Esimerkiksi mullistukset maapallolla tai omassa elämässämme eivät johda negatiiviseen lopputulokseen vaan ovat osa suurta suunnitelmaa, jotka synnyttävät uuden rakkauden maailman. Pelko on siten tarpeetonta. Tällainen asenne elämään vaikuttaa naivilta niiden silmissä, joiden sydänchakra on vielä kiinni.

Vihreän säteen energiakeho on astraalikeho.

5. Sinisen säteen energiakeskus (kurkkuchakra): Kommunikointi




Ra: ”On aina hieman vaikeuksia penetroitua siniseen säteen energiaan, koska se vaatii sitä, mitä teidän ihmisillä on niukasti; se on rehellisyys. Sininen säde on vapaan kommunikoinnin säde itsen ja muiden kanssa.”


Sinisen säteen energiakeskus liittyy kommunikointiin – siihen miten me itse kommunikoimme ja miten me suhtaudumme toisten kommunikointiin. Itseilmaisua on mahdollista toteuttaa lukemattomilla eri tavoilla. Sininen säteen alueella tapahtuva kommunikointi on mahdollista heti, kun sydänchakra on auki:


Ra: ”Kun vihreä säde on aktivoitu, kyky astua siniseen säteeseen on välitön ja odottaa vain yksilön ponnistuksia.” (k1, 43)

On vaikeaa ilmentää totuutta ja rehellisyyttä, jos kommunikaatiotoiminta ei kumpua rakkaudesta eli sydämestä. Jos sydän on auki, rehellisyys on automaattista ja kommunikointi tapahtuu avoimesti.

Kommunikoinnin toinen puoli on tietenkin suhtautuminen toisten kommunikointiin. Kuuntelemisen taito voi joskus olla vaikeaa – olla läsnä ja todella kuunnella ilman ennakkoasennetta, mitä toinen viestii. Kurkkuchakran tukkeuma voi olla peräisin siitä, että ei hyväksy toisten kommunikointia tai ei kunnioita sitä, mitä toiset edustavat.

Sinisen säteen energiakeskus on ensimmäinen keskus, joka aktivoituessaan tekee entiteetistä kanssaluojan.

Sinisen säteen energiakeho on valokeho tai ”devachaaninen” keho. (Huomautettakoon, että kaikki kehot ovat pohjimmiltaan valokehoja, koska valo koostaa kaiken ”materian”.)


6. Indigon säteen energiakeskus (otsa/kolmas silmä -chakra): Tiedostaminen itsensä Luojaksi



Ra: ”Indigo säde, huolimatta kallisarvoisuudestaan, on säde, jota työstää vain adepti, kuten te sitä kutsuisitte. Se on portti älylliseen äärettömyyteen tuoden läpi älyllistä energiaa.


Tämä on energiakeskus niissä opetuksissa, joita pidetään kätkettyinä ja okkulttisina, koska tämä säde on äärettömiä mahdollisuuksia. Ne jotka parantavat, opettavat ja työskentelevät Luojalle millä tahansa tavalla, joka voidaan nähdä tasapainoisena, ovat indigosäteestä.” (k2, 77)

Indigo säde on portti äärettömiin mahdollisuuksiin. Se on okkulttisten kykyjen keskus. Fyysisesti kolmas silmä sijaitsee otsan keskellä, hieman silmien yläpuolella, ja säätelee käpyrauhasta.

Ra: ”Indigo säde avautuu vain huomattavan koulutuksen ja harjoituksen kautta koskien suurimmaksi osaksi itsen hyväksyntää, ei vain polarisoituneena ja tasapainoisena itsenä, vaan todellisena Luojana, entiteettinä, jolla on ääretön arvo. Tämä aloittaa indigon säteen aktivoitumisen.”

Kolmannen silmän avautuminen tarkoittaa, että entiteetti tiedostaa itsensä Luojaksi – olennoksi, joka on mittaamattoman arvokas. Materialismissa eläminen, itsensä arvottomaksi tunteminen ja rajattomien mahdollisuuksien kieltäminen pitävät otsachakran tukossa. Huono mielikuvitus, rajoittunut käsitys elämästä ja kyvyttömyys visualisoida kielivät heikosta energiapyörteestä kolmannessa silmässä.

Monia etsijöitä saattaa viehättää ajatus, että pelkän kolmannen silmän parissa työskentelemällä voisi poistaa kaikki tukkeumat alemmista chakroista. Pelkkä ankara meditaatio, rukous, visualisointi tai muu kolmannen silmän säntillinen harjoitus ei korvaa työskentelyä muiden chakrojen epätasapainon korjaamiseksi:

Ra: ”Indigo keskus on kaikkein tärkein adeptin työlle. Kuitenkaan se ei voi, oli kuinka kristallisoitunut tahansa, korjaamaan missään määrin epätasapainoa tai tukkeumia muissa energiakeskuksissa. Ne täytyy puhdistaa sarjajärjestyksessä (yksi toisensa jälkeen) punaisesta ylöspäin.” (k3, 180)

Liika keskittyminen pelkkään indigon säteeseen voi esimerkiksi etäännyttää fyysisestä kehosta ja saada hyljeksimään sen arvoa oppimisen välineenä. Emme syntyisi fyysiseen kehoon, jos sillä ei olisi tarkoitus. Elämä on kokonaisuus, jossa kaikilla osilla on yhtäläinen arvo.

Indigon säteen energiakeho on eetterikeho. Eetterikeho on myös ensimmäinen keho, ”muodontekijäkeho”, joka aktivoituu fyysisen kuoleman jälkeen. Tämän jälkeen eetterikeho aktivoi muun keho, kuten astraalikehon.

7. Violetin säteen energiakeskus (kruunuchakra): Äärettömyys



Ra: ”Violetin säteen energiakeskus on yksinkertaisesti kokonaisilmaus entiteetin mielen, kehon ja hengen värähtelykompleksista. Se on kuin se on, ”tasapainoisella” tai ”epätasapainoisella” ei ole merkitystä tällä energiatasolla, koska se antaa ja ottaa oman tasapainonsa.


Mikä tahansa vääristymä onkaan, sitä ei voi manipuloida kuten muita, ja siten sillä ei ole erityistä merkitystä entiteetin tasapainottamisen tarkastelussa. (k1,145)

Ra vertaa violetin säteen energiakeskusta lämpömittariin tai indikaattoriin, josta voidaan lukea entiteetin todellinen tila. Tästä mittarista voidaan lukea kaikkien muiden chakrojen värikartta. Siten jokaisella entiteetillä on erilainen violettisäde. Jokainen on kuitenkin täydellinen, kun asiaa tarkastellaan violetin säteen näkökulmasta.

Kruunuchakra ei luonteensa vuoksi tarvitse tasapainotusta, koska ”se on kuin se on” – raportti tai rekisteri meidän kokonaistilastamme. Korkealle kehittyneiden olentojen ei tarvitse tietää meidän nimiämme, koska ne pystyvät tunnistamaan meidät paljon tarkemmin lukemalla violetin säteen spektrografiamme, jota voidaan pitää metafyysisenä identiteettinä. Violetti säde ilmaisee meidän todellisen värähtelymme.


spektrografi
Chakrojen tasapainotus ja aktivointi tapahtuvat kuudessa alemmassa chakrassa. Kun kuusi alempaa chakraa ovat aktivoituneet, aukeaa kruunuchakra, jonka jälkeen kaikki olemassa oleva, kaikkein arkipäiväisimmätkin asiat, avaavat pyhän luonteensa. Kaikki on Luojaa.


Sekä länsimaiset että itämaiset traditiot kuvaavat merkittävät uskonnolliset hahmot – kuten pyhimykset ja valaistuneet mestarit – valokehä päänsä ympärillä. Kun kruunuchakra aktivoituu, alkaa ihminen ilmentää jumaluutta eläessään lihallisessa kehossa. Hän alkaa säteillä valoa ja toimia majakkana muille etsijöille.
Violetin säteen energiakehoa Ra kutsuu buddhakehoksi tai kehoksi, joka on täydellinen/kokonainen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.