IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Helvetin kaupungin nousu.Torstai 18.04.2013 23:15

Raamattu onkin paljastanut joitakin Paholaisen juonista noiden päämäärien saavuttamiseksi. Jotkut hänen käyttämistään keinoista ovat sisäisiä ja yksilöllisiä, mutta toiset taas ehdottoman ulkoisia ja kollektiivisia. Johanneksen Ilmestyskirjan mukaan Paholaisen ote langenneesta ihmiskunnasta saa lopulta poliittisen, uskonnollisen ja taloudellisen auktoriteetin muodon yhdistyneenä totalitaariseen hallintoon. Ennenkuin me näemme taivaallisen kaupungin laskeutuvan, me tulemme näkemään helvetillisen kaupungin nousun—joka on maanpäällinen helvetti.

Mutta Antikristuksen varsinainen poliittinen hallinto on vasta viimeinen vaihe synnin vaikutusten aikakausien mittaisessa vahvistumisessa sekä ihmisluonnossa että ihmisen pystyttämissä järjestelmissä ja laitoksissa. Synnin sanotaan vievän ihmiseltä hänen itsenäisyytensä, mutta itse asiassa se vain siirtää meidän uskollisuutemme Jumalaa kohtaan ja luovuttaa sen Hänen vastustajalleen—jossa prosessissa meidän alistumisemme muuttuu alamaisuudeksi ja palvelemisemme muuttuu orjuudeksi.

Kuten Bob Dylan on asian ilmaissut: "Se saattaa olla Piru tai se saattaa olla Herra, mutta jotain sinun on pakko palvella." Jos me kieltäydymme alistumasta Jumalan alle, me alistumme pakosta Hänen vastustajansa alle, koska meidän kieltäytymisemme palvella Jumalaa on osa Paholaisen kapinaa ja merkittävä osa hänen suunnitelmaansa.

Synti alkaa asenteena, mutta ruumiillistuu aina käyttäytymisenä. Kainin suuttumus Aabelia kohtaan muuttui ensin vihaksi ja sitten murhaksi. Syntiinlankeemuksen jälkeen synnistä tuli ihmisen tilaan rakenteellisesti kuuluva tekijä. Järjestelmällinen kapinointi muuttuu syntisiksi järjestelmiksi.

Raamatun profetioiden varoitusten mukaan kapinallisuus saavuttaa täyteytensä "aikojen lopulla". Synti alkaa saada objektiivisen, historiallisen muodon. Suunnattoman suuret eksytyksen ja rappion voimat alkavat muuttua yhä konkreettisemmiksi ja alkavat ilmetä yhteiskunnassa muodollisesti pyhitettyinä, suojeltuina ja yhteiskunnan edistäminä synnin ja rappion ilmenemismuotoina. Ulkonaiset auktoriteetit (hallitukset, talouselämä ja uskonto) alkavat saada yhä enemmän totalitaarista hallintavaltaa.

Ylin hallinnan väline tulee olemaan maailmanlaajuinen numerointijärjestelmä, josta Ilmestyskirjan 13:16-17 puhuu:

Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki...
Se on diktatuurivaltaa suuremmassa mittakaavassa kuin edes Hitler tai Stalin olisivat voineet koskaan saada; se on täydellisen totalitaarista. Toisaalla Ilmestyskirjassa näemme, miten petoa palvotaan (Ilm.13:7-8) ja hän saa maallista valtaa (Ilm. 17:13); ylläolevassa raamatunkohdassa hän saa kaupankäynnin komentoonsa. Yhteenveto tästä on, että Peto sekoittaa politiikan, talouselämän ja uskonnon yhdeksi painostuksen, eksytyksen ja kontrollin järjestelmäksi. Hän on lopullinen Isoveli ja ylittää jopa Orwellin hirvittävät, realistiset kuvitelmat hänen teoksessaan 1984.

Johanneksen Ilmestyskirjassa yhdistetään jatkuvasti Pedon voimat siihen kristittyjen ja kristinuskon vainoamiseen, jota Peto harjoittaa. Peto saa ylimmän auktoriteetin maan kuninkailta, jotka yksimielisesti liittoutuvat hänen kanssaan käymään sotaa Karitsaa vastaan (Ilm.17:12-17). Toisessa raamatunkohdassa Peto pilkkaa Jumalaa, käy sotaa pyhiä vastaan, saa maailmanlaajuisen vallan ja vaatii, että häntä palvotaan, ja tämä kaikki vain muutaman jakeen sisällä (Ilm.13:5-8).

Paholaisen himot.Torstai 18.04.2013 23:14

Jeesus sanoo: "Te olette isästä perkeleestä ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja...ja totuudessa hän ei pysy..." (Joh.8:44). Tuo yksinkertainen toteamus kertoo meille paljon sellaista, mitä meidän on tiedettävä Saatanan suunnitelmista ja hänen syistään niiden tavoitteluun. Ennen kaikkea Jeesus käyttää yleismerkityksisiä sanoja. "Totuudessa hän ei pysy", mikä tarkoittaa kaikkea valheellisuutta, aina hätävalheista väärään uskontoon. "Murhaaminen" tarkoittaa kaikenlaista ihmisen tappamista, aina intohimorikoksista järjestelmälliseen kansanmurhaan.

Paholainen himoitsee valheita ja murhia. Kuolema ja petos kiihottavat Saatanaa ja hän pyrkii lakkaamatta yhdistämään ne yhdeksi pahuuden hurmioksi. Hänen korkein päämääränsä on aikaansaada sekä valheellisuus että kuolema yhdellä iskulla. Ihmisen pettäminen on jo hyvä asia, mutta ihmisen pettäminen kuolemaan on vielä parempi juttu ja ihmisen pettäminen järjestämään oma tuhonsa on kaikkein parasta. Se on petoksen ja demonisen ironian äärimmäinen muoto ja lisäksi vielä tehokasta energiankäyttöä. Mitä enemmän paholainen saa meitä pettämään itseämme, sitä vähemmän petosta hänen tarvitsee itse käyttää suoraan. Jos hän voi saada aikaan konsensusharhan, hänen työnsä on lähestulkoon täydellistä.

Niinpä me näemme sodan, ahneuden, kuoleman, epäoikeudenmukaisuuden, valheet ja väärän uskonnon—pahan, mutta tutun yhdistelmän. Se on koko maailmanjärjestelmän malli ja oikeaanosuva kuvaus Paholaisen salaisesta suunnitelmasta.

Tuon suunnitelman on oltava salattu ihmisolennoilta. Vain harvojen ihmisten mielestä Saatanan suunnitelma olisi kiehtova, jos he tietäisivät, mikä sen todellinen tarkoitus on (ts. ihmissuvun orjuuttaminen ja sukupuuttoon kuoleminen).

On tietenkin olemassa poikkeuksiakin—mustan okkultismin tuhoisat vaikutukset ovat pahamaineisia. Hengellisen kapinoinnin päättäväisen harjoittamisen tiedetään saavan aikaan henkisiä luonnottomuuksia. On epäilemättä olemassa hengen Quislingejä, jotka pettäisivät ihmiskunnan vain saadakseen maistaa oman tuhonsa demonista autuutta.

Mutta suurin osa ihmisolennoista ei ole valmis mihinkään sellaiseen suoranaiseen Paholaisen himojen tyydyttämiseen osallistumiseen. Suurin osa meistä tarvitsee houkutuksen lievempiä muotoja, jotka vetoavat johonkin tavanomaisempaan, itsekkään tyydytyksen saamisen likaisiin himoihin.

"Tämän maailman ruhtinaana" (Joh.14:30) Saatana on hyvässä asemassa manipuloimaan meitä manipuloimalla meidän maallisia himojamme—saamalla niitä aikaan houkutuksin ja tyydyttämään niitä rikkomuksilla. Hän on myös hyvässä asemassa manipuloimaan meitä "maailmanjärjestelmän" nöyryytyksillä ja pakoilla. Maallinen uhka ja maallinen palkkio ovat Saatanan keppi ja porkkana.

Näiden kahden välillä hän pystyy paimentamaan suurinta osaa ihmiskunnasta tarkoituksenaan saada heidät toteuttamaan hänen päämääränsä. Hänen päämääränään on ensiksikin saada ihmisolennot hallintaanssa ja hallita heitä sitten, niin että he joutuvat orjuuteen ja lopulta tuhoon.
Hän käyttää pääasiallisesti kolmea perustapaa saavuttaaksen tuon tarkoituksensa. Ensimmäinen on fyysinen hävittäminen eli kuolema. Toinen on sisäinen näännyttäminen—meidän mielemme ja sielumme turruttaminen tai turmeleminen traumojen ja synnin avulla. Kolmas on sisäinen itsetuho, laskelmoitu persoonallisuutemme riisuminen jonkin väärän uskonnon tai mystiikan nimissä.

Fyysinen kuolema on yksinkertaisin ja suorin noista keinoista. Kun ihminen kuolee, hänen persoonansa saa loppunsa, hänen ruumiinsa mädäntyy ja hajoaa takaisin luontoon—Jumalan kuva hajoaa. Saatana houkutteli Eevaa ja Aatamia syntiin, koska hän tiesi, että synti toisi kuoleman hallitsemaan maailmankaikkeutta, mikä oli Saatanan lopullinen ase Jumalan kuvan poispyyhkimiseksi. Tuon hävitystyön nopeuttamiseksi Saatana edistää kaikenlaisia sotia ja murhia keskuudessamme.

Mutta loppujen lopuksi kävikin niin, että tuo hänen aseensa ei ollutkaan niin lopullinen kuin hän luuli. Syntiinlankeemuksen avulla Saatana sai aikaan kuoleman etenemisen, mutta Jumala sai Kristuksen ylösnousemuksen avulla aikaan elämän etenemisen. Ajallinen kuolema ei siis olekaan ihmisen lopullinen tuho tai tuhoa lopullisesti Jumalan kuvaa ihmisessä. Ylösnousemuksen valossa kuoleman kauhea lopullisuus katoaa kuin hämärä auringon valjetessa. Uskovalle jopa kuoleman uhka menettää lopullisen voimansa pakottaa ja nöyryyttää ihmistä.

Saatanan toinen keino on hyökätä Jumalan kuvaa vastaan sisäisen turmelemisen kautta. Tuo keino on salakavalampi ja aikaavievämpi, mutta se on myös enemmän perustavaa laatua olevaa. Meissä on Jumalan persoonan kuva yksinkertaisesti, koska me olemme persoonia. Tuo turmeluksen menetelmä hyökkää meidän persoonaamme kohtaan tylsistyttämällä tai vääristämällä sitä—varsinkin niitä osia mielestämme tai sielustamme, jotka heijastavat suoraan Jumalan kuvaa, kuten omatuntoa ja myötätuntoa.

Köyhyys ja brutaalius voivat saada aikaan sellaisen vaikutuksen aikaa myöten; ihmisistä, joita on riistetty tai käytetty hyväksi, tulee usein katkeria, piittaamattomia ja jääräpäisen itsekeskeisiä. Samoin rikkauden tai vallan tavoittelu (tai omistaminen) saattavat tehdä ihmisistä muista piittaamattomia ja ylimielisen ylemmyydentuntoisia kaiken etiikan tai vastuuntunnon suhteen. Kaikki tällaiset asenteet vahingoittavat meissä olevaa Jumalan kuvaa ja saattavat pitkän päälle jopa tuhota sen. Epäoikeudenmukaisuus on kaksiteräinen ase, joka hyökkää Jumalan kuvaa vastaan sekä uhrissa että uhria vastaan toimivassa.

Samoin sisäisen turmelemisen kategoriaan kuuluu kaikki ruumiin, mielen ja hengen epäjumalanpalvelus, joka viettelee meitä orjuuteen ja riippuvuuteen. Tuo orjuus voi olla seksuaalista, älyllistä, poliittista, sosiaalista, uskonnollista tai mitä tahansa orjuutta, mutta se johtaa aina ihmisen ihmisyyden turtumiseen ja kieroutumiseen. Jumalan kuva vääristyy ja sen heijastuma vääristyy. Siitä syystä Saatana edesauttaa ja tukee kaikenlaista epäjumalanpalvelusta.

Mutta kaikkein tehokkain tapa Jumalan kuvaa vastaan on sen riisuminen—sen hajottaminen pala palalta aina perustuksia myöten. Okkulttinen valaistuminen on nopein tie tuohon päämäärään pääsemiseksi. Kuten Tal Brooke sanoo kirjassaan Riders of the Cosmic Circuit:

Valaistumisessa luovutetaan identiteetti lopullisesti toiselle voimalle. Se on itsetuhoista antautumista...Ja mitä siinä tuhoutuu? Mieli, minä, antautuvan tahto, omatunto, hyvän ja pahan erottaminen toisistaan. (Brooke, 1986, ss. 201-202)
Erilaiset "valaistumisen" ja okkulttisen mystiikan järjestelmät kouluttavat ihmisistä oman hajoamisensa välineitä.

Sellainen päämäärä vaikuttaa perverssiltä ja selittämättömältä, sillä se kääntää ihmisen luonnon omaa itseään vastaan. Mutta Paholainen on erikoistunut vääristämään synnintuntomme itsetuhoisuudeksi. Tässä hän kääntää jopa meidän pelastuksen tarpeemme meitä vastaan. Denis De Rougemont sanoo, että me omaksumme itsetuhoisuuden radikaalina lääkkeenä syyllisyyteen. Siten mystinen itsetuho on

raadellun omantunnon itserankaisemista ja halua tuhota lopultakin itsensä, tuhota itsensä, jotta tulisi viattomaksi!—jotta vielä pääsisi pakoon omien pahojen tekojen seurauksia; itsensä rankaisemista korjaamatta mitään. Se on itsemurhan salaisuus ja Juudaksen logiikka: viimeinen kiusaus, korkein utopia. (De Rougemont, 1944, s.37)

SALALIITTO.Torstai 18.04.2013 23:09

"Me elämme nyt aikaa, jolloin mitään ei voi pitää välttämättä sinä, minä se esiintyy. Emme elä enää vesimiehen aikaa—me elämme salaliiton aikaa." —Robert Ludlum

Salaliitto on hengittämistä samaan tahtiin. Siihen kuuluu ihmisiä, jotka hengittävät sisään yhteistä vakaumusta ja hengittävät ulos yhteistä käyttäytymistä, joiden toiminnan lähtökohtana ovat yhteiset tarkoitukset ja tavoitteena ovat yhteiset päämäärät.

Mutta "samaan tahtiin hengittämiseen" eli salaliittoon sisältyy muutakin kuin vain yksimielisyyttä toiminnassa. Siihen sisältyy jo nimensäkin perusteella salailua ja jopa rikollisuutta. Salaliitto on siis eräänlaista juonittelua tai salahanke—ts. ryhmä ihmisiä, jotka tavoittelevat omaa etua muiden kustannuksella salaisin ja jopa laittomin keinoin.

Ylin "juonittelija" on tietenkin Jumalan vastustaja Saatana. Hän on juonitellut Jumalaa ja ihmistä vastaan aina alusta alkaen. Maailman alussa hän yllytti jopa enkeleitäkin mukaansa syöstäkseen Jumalan valtaistuimeltaan. Myöhemmin, ihmiskunnan historian alussa hän sai houkuteltua Eevan mukaan hyväuskoiseksi, naiviksi välikappaleekseen ("käyttökelpoisena idioottina") salaisen suunnitelmansa toteuttamisessa.

Saatanan salainen suunnitelma ei ole muuttunut. Se oli ja on Jumalan vastustaminen, Jumalan syökseminen asemastaan, Jumalan sijalle astuminen ja Jumalan kuvan hävittäminen (tai muuntaminen) yleensäkin maailmankaikkeudesta ja varsinkin ihmisistä. Päinvastoin kuin mitä hän edelleen väittää (ja me edelleen uskomme), Saatanan tarkoituksena ei ole siunata ihmiskuntaa viisauden, voiman ja jumaluuden lahjoilla; hänen suunnnitelmansa on hävittää meistä se Jumalan kuva, joka kuuluu osana ihmisyyteemme.
Saatuaan näin vaimennettua palvelijansa Johanneksen pelon Herra antaa hänelle tehtävän: "Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva." Nämä sanat luonnehtivat epäilemättä koko Ilmestyskirjan sisältöä. Johanneksen on kirjoitettava "mitä olet nähnyt", ts. se näky, jota olemme käsitelleet. "Mikä nyt on" tarkoittaa senhetkisiä asioita, jotka ovat samalla tulevien tapahtumien perusta, ja samalla siis aina läsnäoleviin asioihin. Ja "mitä tämän jälkeen on tapahtuva" tarkoittaa tulevia tapahtumia, jotka kehittyvät Jumalan neuvon mukaan lähtien siitä, "mikä nyt on". Tämän perusteella on selvää, ettemme usko, että mitään Ilmestyskirjan mekaanista jakoa voitaisiin johtaa tästä raamatunkohdasta, niin että seuraavat kaksi lukua sisältäisivät sen, "Mikä nyt on" ja että kolmannesta luvusta eteenpäin esitettäisiin, "mitä tämän jälkeen on tapahtuva". Ja sama koskee Ilmestyskirjaa sen muiltakin osin. Sillä vaikka "Mikä nyt on" tarkoittaisi ainoastaan ensisijaisesti Aasian seitsemää seurakuntaa, ei voida kieltää, etteikö noiden seurakuntien saama seitsenkertainen sanoma koskisi myös seurakunnan tulevaisuutta maailmassa. Sillä, kuten olemme todenneet, nuo seitsemän seurakuntaa edustavat seurakuntaa maailmassa koko tämän armotalouskauden aikana. Kolme ensimmäistä lukua käsittelevät siis sekä sitä, "Mikä nyt on" että sitä, "mitä tämän jälkeen on tapahtuva". Sama koskee Ilmestyskirjaa sen muiltakin osin. Koko Ilmestyskirja valaisee siis ylhäältä käsin, tulevan Herran valoa siihen, "Mikä nyt on" ja siihen, "mitä tämän jälkeen on tapahtuva" niiden orgaanisen historiallisen kehityksen mukaisesti, kunnes tulemme Uutta Jerusalemia ja uutta luomusta koskevaan näkyyn. Tulemme huomaamaan, että tulevissa luvuissa esiintyy toistoa, mutta samanaikaisesti tapahtuu toistoissa etenemistä. Samat voimat toimivat kautta koko tämän armotalouskauden; samoja asioita tapahtuu ihmisten maailmassa, maailmankaikkeudessa ja seurakunnassa; mutta niiden laajuus ja intensiteetti kasvavat aikaa myöten. Ja aina on näköpiirissä loppu ja Herran tulemus kirkkaudessa ja seurakunnan täydellinen pelastus, Jumalan asumus ihmisten keskellä. Kaikki etenee Alfasta Omegaan suorassa linjassa ilman mitään taantumista tai rajoitusta. Sillä kaiken takana ja kaikessa on liikkeellepanevana voimana ainoan väkevistä Väkevimmän neuvo, Hänen, joka on taivaissa ja tekee kaiken hyvään tahtonsa mukaisesti!

Lohdutuksen Sana.Torstai 18.04.2013 22:59

Kirkastetun Herran ilmestymisellä on kauhistuttava vaikutus Johannekseen. Hän kertoo meille jakeessa 17: "Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen." Niin valtavan majesteettiuden ja kirkkauden näkeminen täyttää hänet kauhulla. Jotkut käsittävät tämän niin, ettei Johannes tunnistanut Herraa ja ettei hän tunnista Häntä ennenkuin Vapahtaja puhuttelee häntä sanoilla, jotka tätä seuraavat. Mutta edellisten jakeiden valossa tämä ei ole kovinkaan luultavaa. Sillä hän oli jo saanut kehotuksen kirjoittaa ja hän oli jo saanut nähdä "Ihmisen Pojan kaltaisen". Mutta vaikka hän tietää, että se on Herra, hänet täyttää pelko Herran olemuksen suorastaan pelottavan kirkkauden takia. Johannes oli kerran aikaisemmin saanut nähdä häivähdyksen tästä voimasta ja kirkkaudesta, kun hän ja Pietari ja Jaakob olivat Herran kanssa pyhällä vuorella; mutta nyt hän saa katsella "Hengessä" tuon valtavan majesteettiuden todellisuutta ja hän suorastaan pökertyy ja kaatuu Herran jalkojen juureen kuin kuolleena. Kaiken tämän on käsitettävä olevan osa näkyä ja se tapahtuu "Hengessä". Nyt saamme kuulla Herran lohduttavat sanat, jotka Hän osoittaa Johannekselle, mutta myös seurakunnalle kaikkina aikoina. Sillä mekin vapisemme Hänen kirkkautensa edessä. Kun me, kuten Johannes, seisomme kasvokkain tämän mahtavan ja vanhurskaan taivaan ja maan Tuomarin edessä, me käsitämme oman syntisen tilamme ja me haluamme kaatua Hänen eteensä ja huutaa yhdessä profeetan kanssa: "Voi minua [sillä minä olen hukassa engl Raamatussa "Woe is me for I am undone!"]!" Jopa nytkin, kun tutkimme näkyä tästä kirkastetusta ja majesteettisesta Tuomarista, me käsitämme, ettemme kykenisi seisomaan Hänen läsnäolossaan. Meillä on pikemminkin pelkoa Hänen tulemustaan kohtaan kuin toivoa siitä. Ja sentähden me tarvitsemme sekä nyt että Hänen tulemuksensa päivänä Hänen lohduttavia sanojaan: "Älä pelkää!"

Jeesus laski tietenkin oikean kätensä Johanneksen päälle näyssä ja "Hengessä" ja sanoi sitten hänelle: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet." Tässä on lohdutuksen sanoma meille kaikissa meidän peloissamme ja miten täydellisen lohdutuksen se sisältääkään! Huomatkaamme, että se haluaa kiinnittää koko huomiomme Kristukseen ja siihen, mitä Hän nyt on. Ja mikä muu voisikaan olla lohdutuksemme elämässä ja kuolemassa kuin tämä Kristus, meidän Herramme, johon me uskomme,jolle me kuulumme ruumiinemme ja sieluinemme, joka on ensimmäinen ja viimeinen, Hän, joka elää, vaikka oli kuollut, Hän, jolla on kuoleman ja tuonelan avaimet? Hän on Alfa ja Omega (jae 11), ensimmäinen ja viimeinen (jakeet 11 ja 17). Jakeessa 8 sanottiin näin Jumalasta; tässä Kristus kuvaa näillä sanoilla itseään. Tässä ei ole kuitenkaan mitään ristiriitaa. Sillä Kristus ei ole ainoastaan tosi Jumala; vaan Hän on myös Välittäjä, Jumalan Poika, joka tuli lihaksi, esikoinen kuolleista herätettyjen joukosta, Hän on kaikkien olentojen esikoinen, jonka kautta ja jota varten kaikki luotiin. Ja Hän on Ylösnoussut! Huomaa sanojen järjestys. Hän ei sano: "Minä olin kuollut ja nyt minä elän", vaan "minä elän; ja minä olin kuollut"! Hän on Elävä! Tämä lause pitäisi esittää yksinään. Se on ensimmäinen. Siihen perustuu kaikki, mitä seuraa. Hän on elämä! Hänellä on elämä itsessään, sillä Hän on iankaikkinen Jumala, joka tuli lihaksi! Ja Hän kuoli! Elävä astui kuolemaan, meidän kuolemaamme, ihmisluontonsa puolesta, niin että Hän voisi Ylimmäisenä pappina suorittaa loppuun uhrin syntien edestä. Mutta kuolemalla ei ollut valtaa Häneen: sillä Hän on Elävä! Ja niin Hän nousi kuolleista kirkastettuun ylösnousemukseen ja nyt Hän elää iankaikkisesti! Ja Hänellä on kuoleman ja tuonelan avaimet. Tuonela tarkoittaa kuolleiden olinpaikkaa, hautaa, mätänemisen tilaa. Tässä se esitetään mahtavana linnoituksena: kaiken kuoleman voimana. Ja Jeesuksella on avaimet, valta avata, eikä kukaan voi sulkea, ja valta sulkea, eikä kukaan voi avata. Hänellä on voima ja auktoriteetti avata kuoleman kita, pimeyden portit, niin että Hänen omansa voivat astua iankaikkisen elämän kirkkauteen! Älä pelkää! Todellakin, kaikkien pelkojemme varsinainen syy ja sisältö on kuolema. Mutta niiltä, jotka luottavat tähän kirkastettuun Herraan, tämä pelko on poistettu ja muutettu varmaan iankaikkisen elämän toivoon ja Jumalan iankaikkisen asumuksen toivoon ihmisten keskellä! Siunattuja ovat ne, jotka panevat toivonsa Häneen!

Seitsemän seurakuntaa 2.Torstai 18.04.2013 22:58

Yrittäkäämme nyt tarkastella koko tuota merkittävää kuvaa. Kristus, joka kävelee seitsemän kultaisen kynttilänjalan keskellä, ihanteellisen seurakuntansa Pää, seurakunnan, jonka Isä on Hänelle antanut, on myös seurakuntansa keskellä tässä maailmassa. Hän on sen valo ja elämä. Ilman Häntä se ei ole mitään eikä voi tehdä mitään. Hän on sen keskellä armollisena ylipappina, joka rukoilee sen puolesta ja siunaa sitä kaikilla pelastuksen siunauksilla. Hän on sen keskellä mahtavana Kuninkaana, joka hallitsee sitä armollaan ja Hengellään ja suojelee sitä vihamielisten vihollisten keskellä ja johtaa sen voittoon ja kirkkauteen. Hän tulee sen keskelle myös vanhurskaana Tuomarina, kehuen sitä kaikesta siitä hyvästä, mitä siinä havaitaan, nuhdellen ja varoittaen sitä sen synneistä ja heikkouksista, kehottaen sitä parannukseen ja uhaten sitä vihallaan ja tuomioilla. Juuri siksi, että Kristus on maailmassa olevan seurakuntansa keskellä sen Tuomarina, on seurakunnan koko ajan uudistuttava, vaikka seurauksena olisikin erottautuminen sen tietystä ilmenemismuodosta. Ja Hän on sen keskellä sen ainoana profeettana, joka antaa sille sen tähdet, joka ohjaa sitä Sanansa ja Henkensä avulla ja antaa sille tiedon niistä asioista, joiden pitää pian tuleman. Katso Häntä ja täyty sillä pelolla ja kunnioituksella, jossa sinun on tehtävä työtä pelastuaksesi! Katso Häntä, ja ole varma, että seurakunta ei voi koskaan tuhoutua; se on turvassa, vaikka koko helvetti raivoaisi sitä vastaan!

Seitsemän seurakuntaa 1.Torstai 18.04.2013 22:57

Ja näin me tulemme seurakuntaan sellaisena kuin Aasian seitsemän seurakuntaa sitä edustavat.
Luku seitsemän ilmaisee, että niiden ja seitsemän kynttilänjalan välillä on olennainen yhteys. Tämä luku esiintyy jatkuvasti. Johanneksen on kirjoitettava seitsemälle seurakunnalle; Herra ilmestyy seitsemän kynttilänjalan keskellä; Vapahtajan oikeassa kädessä on seitsemän tähteä; ja, kuten jo olemme todenneet, myös Jumalan valtaistuimen edessä on seitsemän Henkeä, valtaistuimen edessä palaa seitsemän palavaa lamppua, Karitsalla on seitsemän silmää (4:5; 5:6). Seitsemän merkitsee armon täydellisyyttä ja täyteyttä. Siihen sisältyvät luvut kolme ja neljä, ja se on myös lukujen kuusi ja yksi summa. Viimeksimainitussa merkityksessä se symboloi kaiken sen täydellisyyttä, mitä Jumala tekee ajassa, mitä tulee iankaikkiseen sapattiin ja se mukaanlukien, lepoa, joka annetaan Jumalan kansalle, kaiken täyttymystä Jumalan iankaikkisessa valtakunnassa ja ilmestysmajassa. Edellisessä merkityksessä se Jumalan (kolme) ja kosmoksen (neljä) symboloi täydellistä yhteyttä, Jumalan täydellistä ystävyysliittoa Kristuksessa, Jumalan asumista ihmisten keskellä. Ja samasta syystä se merkitsee sen hengen täyteyttä, joka asuu seurakunnassa, armon ja hengellisten siunausten täyteyttä ja itse seurakunnankin täydellisyyttä Kristuksen ruumiina. Tämä on se olennainen yhteys seitsemän kynttilänjalan ja Aasian seitsemän seurakunnan välillä. Ne eivät ole sama asia. Edellinen symboloi seurakuntaa sen ihanteellisessa olotilassa ja iankaikkisessa täydellisyydessä, sen olennaisinta olemusta, sellaisena kuin se on Jumalan iankaikkisessa neuvossa ja sellaisena kuin se tulee kerran olemaan iankaikkisessa valtakunnassa. Jälkimmäinen symboloi seurakuntaa maailmassa, olennaisilta osiltaan samanlaisena kuin seitsemän kynttilänjalan symboloima seurakunta, mutta jälkimmäisen maallista manifestaatiota, historiallista seurakuntaa maan päällä pyhyydessään ja epätäydellisyydessään ja puutteineen: tosiaankin Kristuksen seurakuntaa, mutta seurakuntana, joka tarvitsee jatkuvasti tukea ja rohkaisua, kehotusta ja nuhdetta, Jumalan huonetta, josta tuomion tulee alkaa.

Se, että on valittu täsmälleen seitsemän seurakuntaa, osoittaa, että ne symboloivat koko seurakuntaa sellaisena kuin se on maailmassa minä tahansa tämän armotalouskauden hetkenä. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö ne todella olleet olemassa tuohon aikaan. Ne eivät ole kuvitteellisia, vaan historiallisia seurakuntia. Ja ne mainitaan tässä maantieteellisen sijaintinsa mukaisessa järjestyksessä: Ne sijaitsivat Vähä-Aasiassa, pohjoisessa Efesosta Pergamoon, ja sieltä Laodikeaan etelässä. Nämä seurakunnat oli kuitenkin valittu niin, että ne yhdessä muodostaisivat kuvan koko seurakunnasta maailmassa kaikessa täydellisyydessään ja vikoineen, vahvuuksineen ja heikkouksineen, koettelemuksissaan ja kiusauksissaan. Ja nyt sattuu olemaan niin, että näille Vähän Aasian seurakunnille kirjoitetussa seitsenkertaisessa sanomassa meillä on Kristuksen Sana seurakunnalleen maailmassa minä tahansa aikana ja kaikissa maissa, aina Herran tulemukseen saakka. Nämä sanomat on siis tarkoitettu meille yhtä hyvin kuin ne oli tarkoitettu niille seitsemälle seurakunnalle, joille ne oli osoitettu.
Seitsemässä tähdessä, joita Jeesus pitää oikeassa kädessään siirrytään seurakuntaan sellaisena kuin se on maailmassa, jota edustavat Aasian seitsemän seurakuntaa. Sillä nämä seitsemän tähteä edustavat epäsuorasti myös seurakuntaa. Vapahtajan oman tulkinnan mukaan ne ovat seitsemän seurakunnan enkeleitä, jae 20.

Raamatunselittäjät ovat kuitenkin eri mieltä siitä, mitä nuo seitsemän enkeliä tarkoittavat. Jotkut selittävät, että sanalla tarkoitetaan todellisia enkeleitä, taivaallisia olentoja ja katsovat niiden olevan näiden eri seurakuntien suojelusenkeleitä. Mutta tämä selitys ei vaikuta kovin vakuuttavalta: sillä Johanneksen käsketään lähettää kirjeet näille enkeleille, ja tuntuu todella vaikealta käsittää, että näille suojelusenkeleille voisi lähettää kirjeitä. Toiset taas hengellistävät ja antavat sanalle idealisoidun merkityksen väittäen, että ilmauksella tarkoitetaan kunkin seurakunnan erityistä "henkeä" kussakin tilanteessa hieman samantapaisessa merkityksessä kuin nykyään puhumme "ajan hengestä". Mutta tällainenkin selitys on hylättävä, kun otetaan huomioon, että tällaiselle "seurakunnan hengelle" on vaikea lähettää kirjettä. Tämän lisäksi ovat toiset oikeammin tulkinneet sanojen tarkoittavan seurakuntien vanhimpia tai johtajia, varsinkin niitä, jotka ahkeroivat "sanan ja opin" puolesta.

Pitäkäämme ensiksikin mielessämme, että tähti-symboli viittaa valoon, joka on näkyvä ja kuitenkin samanaikaisesti riippuvainen ja alistettu. Meidän tulisi myös muistaa, että Jumalan Sanassa alkuperäinen enkeliä tarkoittava sana (hepreaksi malak, kreikaksi anggelos) ei tarkoita aina Jumalan taivaallisia avustavia henkiolentoja, vaan sana voi myös tarkoittaa sanansaattajaa tai palvelijaa, ihmistä, joka on kutsuttu täyttämään jonkun tärkeän tehtävän Jumalan seurakunnassa tai valtakunnassa. Malakia profetoi Johannes Kastajasta: "Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni". Ja lopuksi, kuten jo olemme huomauttaneet, meidän on muistettava, että Johannesta käsketään kirjoittamaan näille seitsemän Aasian seurakunnan enkeleille. Kaikki tämä vahvistaa varmuudella, että seurakunnan enkeli tarkoittaa tässä tapauksessa Jumalan palveluksessa olevaa ihmistä, kaitsijaa tai vanhinta, joka opettaa ahkerasti Sanaa ja oppia, Jumalan Sanan palvelijaa. Heitä kutsutaan yksinkertaisesti "enkeleiksi", koska he ovat Jumalan palvelijoita ja sanansaattajia. Ja heitä symboloivat tähdet, ei siksi, että seurakunnat saisivat valonsa ainoastaan heiltä, vaan koska Jumala haluaa valaista ja ohjata maailmassa olevaa seurakuntaansa heidän palvelutyönsä kautta. Kristus haluaa nimenomaan saarnata Sanaa ja säilyttää Sanansa heidän kauttaan.

Ja samalla tarkoitetaan epäsuorasti kirkastetun Kristuksen kädessä olevilla tähdillä itse seurakuntiakin. Toisaalta ei näitä "tähtiä" voida erottaa Kristuksesta. Hän pitää niitä oikeassa kädessään. Ne eivät ole mitään ilman Häntä. Ne eivät pysty toimimaan, ellei Kristus itse toimi niiden kautta. Tämä näiden tähtien ja ja seurakuntien läheinen yhteys käy ilmi niistä seitsemästä kirjeestä, jotka sisältyvät seuraaviin kahteen lukuun. Sillä on ilmeistä, ettei Johannes ole osoittanut niitä ainoastaan enkeleille, vaan hän kirjoittaa heidän kauttaan heidän edustamilleen seurakunnille, joita he palvelevat. Kirkastettu Herra pitää noita seitsemää tähteä kädessään. Se ei symboloi pelkästään sitä, että Hän hallitsee noiden seitsemän seurakunnan enkeleitä ja pidä niitä voimassaan, vaan myös epäsuorasti sitä, että koko seurakunta pysyy ja säilyy ainoastaan Hänen voimastaan. Kukaan ei voi temmata Hänen omiaan Hänen kädestään!
Nämä seitsemän kynttilänjalkaa symboloivat seurakuntaa sen ihannetilassa ja suhteessa Herraansa, ikäänkuin valona, joka loistaa Jumalan kunniaksi Kristuksessa. Ne edustavat seurakuntaa täydellisessä pyhyydessä ja vanhurskaudessa, sellaisena kuin se on Jumalan neuvossa ja sellaisena, jollaisena se kerran tulee olemaan, kun Herra esittelee sen täydellisenä ja kirkastettuna morsiamenaan, jossa ei ole tahraa eikä ryppyä. Tämä symboliikka muistuttaa meitä tietenkin seitsenhaaraisesta kynttilänjalasta tai lampusta, joka aikanaan seisoi Jerusalemin temppelin pyhässä paikassa. Tuossa pyhäkössä oli suitsutusalttari, näkyleiville tarkoitettu pöytä ja kultainen kynttilänjalka. Viimeksimainittu temppeliin kuuluva esine oli suora varsi, josta lähti molemmille puolille kolme haaraa, jotka kaartuivat niin, että haarojen yläosa oli samassa tasossa keskimmäisen jalan kanssa. Lamppuja oli pidettävä palamassa jatkuvasti ja ne symboloivat sitä totuutta, että Israel oli Jumalan valo, joka loistaa maailman pimeydessä heidän Jumalansa Jehovan kunniaksi. Näyssämme eivät seitsemän kynttilänjalkaa symboloi vanhan armotalouskauden Israelia, vaan kaikkien aikojen seurakuntaa sen ihanteellisen täydellisyyden tilassa. Ne välittävät sen totuuden, että seurakunta on valo, niinkuin Jumala on valo eikä Hänessä ole mitään pimeyttä. Seurakunta on valo, ei itsestään, vaan niinkuin selvästi käy ilmi siitä, että Kristus seisoo tai kävelee seitsemän kultaisen kynttilänjalan keskellä, ainoastaan siten, että sillä on yhteys Kristukseen Hengessä. Herra on sen valo ja ilman Kristusta se on pimeydessä ja keskellä kuolemaa.

Huomaamme kuitenkin, että temppelissä olevan kynttilänjalan ja tämän näyn seitsemän kynttilänjalan välillä on kaksi tärkeää eroa. Ensiksikin on huomattava, että edellisessä olivat kaikki haarat suorassa linjassa, kun taas näyssämme seisovat kynttilänjalat ilmeisesti piirissä Vapahtajan ympärillä: sillä luemme, että Kristus seisoi niiden keskellä ja seuraavan luvun ensimmäisestä jakeesta luemme, että Hän "käy seitsemän kultaisen kynttiläjalan keskellä" (Biblia). Tämä ero on sopusoinnussa vanhan armotalouskauden seurakunnan ja seurakunnan ihannetilan tai uudessa armotalouskaudessa jo toteutuvan seurakunnan välisen eron kanssa. Israelissa rajoittui seurakunta vain yhteen kansakuntaan: liitto rajoittui Aabrahamin jälkeläisiin lihan mukaan. Mutta seurakunta kootaaan kaikista kansakunnista ja kielistä ja sukukunnista. Ja tämä toteutuu jo nyt, sillä seurakunta koostuu niin juutalaisista kuin pakanoistakin. Toiseksi huomaamme, että temppelin kynttilänjalka oli yksi esine, niin että seitsemän haaran välillä oli materiaalinen ja näkyvä yhteys, kun taas näyssämme on seitsemän erillistä lamppua, joiden välillä ei ole näkyvää yhteyttä. Tämän merkitys on selvä. Israelissa oli seurakunnan yhdistävänä tekijänä kansakunta ja teokratia; mutta seurakunnan ja sen Herran ja uskovien välinen todellinen ja iankaikkinen keskinäinen yhteys on täysin hengellinen. Me muodostamme yhden seurakunnan Hengessä ja uskon kautta, jonka pyhäin yhteyden Pää on Kristus. Se, että kynttilänjalat ovat kultaa, tarkoittaa täydellisyyttä ja puhtautta, Kristuksen seurakunnan turmeltumattomuutta ja kallisarvoisuutta, jonka Hän on ostanut omalla kallisarvoisella verellään. Seurakunta on kallisarvoisempi kuin hienoin kulta. Se on puhdas ja pyhä ja kirkkaampi kuin jaloimmat metallit. Ja se on turmeltumaton ja katoamaton, koska sillä on yhteys Herraan, lihaksi tulleeseen Jumalan Poikaan, joka kuoli ja nousi ylös ja elää iankaikkisesti: kuolemalla ei ole mitään valtaa Häneen!

Seitsemässä tähdessä, joita Jeesus pitää oikeassa kädessään siirrytään seurakuntaan sellaisena kuin se on maailmassa, jota edustavat Aasian seitsemän seurakuntaa. Sillä nämä seitsemän tähteä edustavat epäsuorasti myös seurakuntaa. Vapahtajan oman tulkinnan mukaan ne ovat seitsemän seurakunnan enkeleitä, jae 20.