IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

JalkalistatMaanantai 10.05.2010 03:28

En kyllä tiiä onko tässä mitään järkeä, mutta tehdään ny loppuun kun on aloitettu.

Tällä hetkellä talosta puuttuu jalkalistat käytännössä kokonaan. Normaali ihminen tietysti menisi kauppaan ja ostaisi sellaiset, mutta eihän se taas niin yksinkertaista ole.

Rintamamiestaloissa on perinteisesti käytetty aika siroja ja yksinketaisia listoja. Tässäkin talossa on joskus ollut sellaiset, mutta ne oli 80-luvulla korvattu muovisilla johtokouruilla. Jäljelle jääneet taas oli aikojen saatossa tuhottu niin kauheaan kuntoon ettei niistä ollut mihinkään. Mutta! Samalla profiililla olevaa listaa on ikkunoiden ja ovien ympärillä. Jotta kokonaisuus säilyisi yhtenäisenä, pitäisi saada uutta samanlaista listaa. No eihän sitä tietenkään kaupasta saa. Tarjolla on lähinnä jotain uusvanhaa krumeluuria MDF:stä tehtynä tai sitten ihan tasaiseksi höylättyä listaa. Bonuksena listassa täytyy olla johtoura.

Näinhän se sitten menee:

Joskus viime kesänä teetin alkuperäisen profiilin mukaiset terät alajyrsimeen, sillä eihän niitäkään saanut mistään valmiina. Tuli myös hommattua raakalautaa pölyttymään appiukon autotalliin.

Vihdoin jokunen viikko sitten saatiin puutavara höylättyä ja jyrsittyä. ~100 metriä lautaa koki seuraavaa: Neljä kertaa tasohöylän läpi jotta puutavarasta tuli sopivan kokoista, jyrsimellä profiili etupuolelle, jyrsimellä kolo takapuolelle (jos seinässä epätasaisuuksia), jyrsimellä viistous alareunaan (jos lattiassa epätasaisuuksia) tai vaihtoehtoisesti pari kertaa sirkkelillä vetäen johtoura.

Äitienpäivä meni niinikään anoppilassa. Hioin epätasaisuudet pois, laitoin oksalakkaa ja pohjamaalia.

Seuraavaksi on vuorossa kolojen kittaus, kitin hionta ja varsinainen maalaus. Värikin pitäisi päättää. Varmaankin jonkin sortin maalarin valkoinen tulee olemaan.

Tulee aika saakelin kalliit jalkalistat jos laskee omalle työlleen hintaa. Muutenhan tuo tulee ihan edulliseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.