Eilen iski tajuntaan: Miten on mahdollista että kansan väki on kääntynyt toisiaan vastaan ( " Perkele kun täytyy niitä työttömiä veronmaksajien tuloilla elättää" jne. ) ? Kierosti menee.
Jos joku näkee vaivaa yksinhuoltajaäidin tai nuoren paikkaansa etsivän lailla säädetystä minimitoimeentulon saamisesta niin entäs poliitikkojen palkat. Mistä ne maksetaan?
Onhan tästäkin rutistu iät ja ajat mutta jotenkin sen vaan tajusin eilen kuinka ihmiset on saatu kääntymään toisiaan vastaan ja kääntämään katseensa toisaalle, juuri sieltä missä niitä kriittisiä silmäyksiä eniten tarvittaisiin ilman että me edes välttämättä itse ollaan tajuttu sitä.
Uskon että tiukanpaikan tullen tavalliset kansalaiset ovat enemmän tavallisen ihmisen puolella kuin poliitikko koskaan, joten miksi purra omaa nilkkaa.
okei.
olen mm. luonnontuhooja, sillä harrastan nettishoppailua merten takaa.
pitäisi varmaan kotimaista talouttakin piristää, mutta kuten edellä mainitsin, en piristä Suomen omaa taloutta. Toisin sanoen, olenko isänmaanvihaaja, joka hyysää rahansa muualle?
noh.
Onneksi te muut pelastette tämän maan ostamalla marimekkoo ja mitäs niitä muita rintaloita nyt onkaan.
tai sitten te kipitätte ginatricottiin ostamaan samaa roinaa (mutta mauttomampaa) kuin minä.
Päivä 02: kuva siitä miltä sinusta tuntui tänään
Suomennos: Minua jotakuinkin ärsyttävät maailmanlaajuisesti katastrofaaliset öljyvuodot; tappoiskut humanitäärisen avun aluksia kohtaan; edistysmieliset ehdokkaat, joista tulee neokonservatiiveja presidenttejä; sekä oikeiston idiootit, jotka ovat ottamassa valtaansa koko maan. Minä aionkin siis vain pysytellä täällä boksissani kunnes kaikki tämä hullutus loppuu... paitsi jos täytyy käydä vessassa tai jääkaapilla.
Tämänhän voi nyt sitten tulkita joko mielipiteenäni maamme tämänhetkisestä poliittisesta tilasta... tai sitten olen vain nukkunut vähän, ja minulla on känkkäränkkäpäivä. :)
Päivä 03: kuva jostain mitä olet menettänyt
Päivä 04: kuva jostain mihin olet riippuvainen
Päivä 05: kuva joka inspiroi sinua
Päivä 06: kuva minne haluaisit mennä
Päivä 07: kuva jostain mitä tarvitset joka päivä
Päivä 08: kuva mitä söit lounaaksi
Päivä 09: kuva siitä, mitä haluat tehdä
Päivä 10: kuva maasta jossa haluaisit asua
Päivä 11: kuva suosikki hedelmästäsi
Päivä 12: kuva jostain mitä pelkäät
Päivä 13: kuva sinusta ja ystävästäsi (ystävistäsi)
Päivä 14: kuva kännykästäsi
Päivä 15: kuva jostain mitä haluaisit tehdä ennen kuolemaasi
Päivä 16: kuva siitä mitä harrastat
Päivä 17: kuva jostain mitä teet joka päivä
Päivä 18: kuva joka kuvaa elämääsi
Päivä 19: kuva kielestä minkä aloitit viimeksi
Päivä 20: kuva sinusta enemmän kuin 10 vuotta sitten
Päivä 21: kuva henkilöstä jota ihailet
Päivä 22: kuva joka saa sinut hymyilemään
Päivä 23: kuva autosta jonka näit viimeksi
Päivä 24: kuva, joka tekee sinut surulliseksi
Päivä 25: kuva parhaasta puolestasi/osastasi
Päivä 26: kuva tuskallisesta muistosta
Päivä 27: kuva onnellisesta muistosta
Päivä 28: kuva lempi vaatteestasi/asusteestasi
Päivä 29: kuva joka kuvailee aamujani
Päivä 30: kuva lempipaikastani
Päivä 31: kuva jostain, johon uskoin lapsena
Päivä 32: kuva jostain mieliruoastani
Päivä 33: kuva ensimmäisestä harrastuksestani
Päivä 34: kuva bändistä jonka musiikkia kuuntelen nyt
Päivä 35: kuva jostain, mitä odotan paljon
Päivä 36: kuva lempihiustyylistäni
Päivä 37: kuva henkilöstä, jonka haluaisin tavata
Päivä 38: kuva siitä mitä mieltä olen koulusta
Päivä 39: kuva joka tuo muistoja mieleeni
Päivä 40: kuva siitä, miten vietän mieluiten perjantai-iltani
Suomi allekirjoitti salassa neuvotellun ACTA-sopimuksen yhdessä 22 muun EU-maan kanssa torstaina 26.1 2012.ACTA antaa muun muassa oikeuden tarkastaa ihmisten MP3 -soittimet rajalla mahdollisten tekijänoikeusrikkomusten vuoksi.---->Lue lisää
En olettanut että ketään kiinnostaa paskaakaan epämääräisen Espoolais -Kuopiolaisnaisenalun galleria-avautumiset politiikasta, mutta ilmeisesti mun näkemykset on 445 kommentin ja päiväkirjasisällissodan arvoisia
Pitäis varmaan hakea pressaksi ite enskaudelle näillä keskustelunavausskilsseillä
Monen painajainen on jäädä työttömäksi. Lisäksi työttömyyttä pidetään uhkana kansantaloudelle. Olet laiska ja huono ihminen, jos et tee töitä. Suomalaiset ovatkin oikea työläiskansa. Samalla kuitenkin yhtä Siwan kassapaikkaa hakee 100 henkilöä. Onko Siwan kassasta tullut unelma duuni?
Jos on joskus hakenut töitä, niin tietää miten vaikeaa se voi olla. Pitää olla hyvät markkinapuheet ja myydä itseään oikein urakalla. Ilmoitellaan sitten tulitko valituksi. Eikä sieltä sitten koskaan kuulu mitään. Samaa paikkaa kun haki vähintään viisi yhtä pätevää.
Sanotaan että töitä kyllä saa jos vaan haluaa, puhelinmyyjänä tai mainostenjakajana. Mikä menetys olisikaan yhteiskunnalle jos alan työntekijät menisivät lakkoon. Enää ei ole sitä peltoa josta koko kylän henki riippuu ja jonne kutsutaan kaikki kynnölle kykenevät. Totuus on, että mitä enemmän automatisoidaan, sitä vähemmän jää pakollisia töitä. Eikä tämä suinkaan ole huono asia. Yksi kone tekee sen minkä tuhat orjaa teki ennen ja huoltokin on helpompaa. Enää ei tarvitse töitäkään tehdä yli 12 tuntia päivässä ja vähenee kokoajan. Haasteeksi jää keksiä mitä tehdä kaikella vapaa-ajalla.
Toisaalta sanotaan ettei hoitoalalla ole tarpeeksi työntekijöitä. Sijaiset puuttuu ja hoidettavia on liikaa. Resurssipula. Silti jostain riittää aina resursseja huippu tärkeään mainontaan ja markkinointiin.
Local politics -- schools, zoning, council elections -- hit us where we live. So why don't more of us actually get involved? Is it apathy? Dave Meslin says no. He identifies 7 barriers that keep us from taking part in our communities, even when we truly care.
Eduskuntavaaleissa vain yksi vaalipiiri: koko maa. Äänestäjä merkitsee lippuunsa yhden ehdokkaan sijaan ehdokaslistan haluamassaan järjestyksessä.
Ääntenlaskussa lasketaan ensin ensisijaiset äänet. Ehdokkkaat jotka saavat ensijaisilla äänillä yli äänikynnyksen ovat varmasti valittuja. Seuraavaksi aletaan siirtämään ääniä niiltä ehdokkailta, jotka eivät ylittäneet äänikynnystä ja jotka saivat vähiten ensi- ja toissijaisia ääniä aloittaen vähiten ääniä saaneesta ja edeten eniten ääniä saaneen mutta äänikynnyksen alle jääneeseen ehdokkaaseen. Siirrossa ensisijainen ääni epäsuositulta ehdokkaalta siirtyy äänestäjän toissijaiselle ehdokkaalle. Näin siirretään ääniä ehdokas kerrallaan ja jos jossain vaiheessa joku ensisijaisilla äänillä äänikynnyksen alle jäänyt ehdokas saa ensisijaisista ja toissijaisista jo siirretyistä äänistä tarpeeksi ylittääkseen äänikynnyksen, siirtyy hän valittujen joukkoon eikä hänen ääniään siirretä eteenpäin.
Kun kaikkien (pois lukien ne, joiden ensi- ja toissijaiset äänet riittivät äänikynnykseen) ensisijaisilla äänillä äänikynnyksen alle jääneiden äänet on uudelleenjaettu toissijaisille ehdokkaille aloitetaan alle äänikynnysten jääneiden toissijaisten äänien siirto samalla periaatteella kuin ensimmäinen siirto ja näin jatketaan kunnes ei ole jäljellä enää ainuttakaan siirrettävää ääntä. Tämän jälkeen valitut ehdokkaat saavat kaikki äänensä mukaan eduskuntaan, jossa niiden painoarvo on: omat äänet / kaikkien edustajien äänet.
Näin jokainen valituksi tullut edustaja on aidosti edustamassa jokaista häntä kannattanutta ja äänestyksissään vain siirtää suoraan saamansa äänet äänestystulokseen. Ikään kuin suora kansanäänestys, mutta niin, että edustajasi käyttää äänesi äänestyksessä. Eli edustuksellista demokratiaa.
Kun nyt jokaisella äänestäjällä olisi nyt suoraan oma ehdokas, joka käyttää hänen ääntään, niin esitän lisäpohdinnan. Mitä jos äänestäjä voisikin kesken kauden siirtää äänensä toiselle ehdokkaalle, jos ei ole tyytyväinen oman ehdokkaansa toimintaan. Tämä varmistaisi ehdokkaan jatkuvan vastuunkannon ja sallisi käytännössä suoran demokratian niille, jotka sitä kaipaavat. Mistä tahansa eduskunnan päätöksestä josta suoraa demokratiaa kannattavat haluavat kansanäänestyksen, voidaan sellainen tehdä vain vaihtamalla ehdokasta äänestyksen ajaksi sellaiseen, joka varmasti äänestää omaa kantaa.
Kansanedustajien palkkauksen voisi muuttaa pelkäksi eläkkeeksi, joka on sidottu suoraan valtion taloudelliseen kehitykseen. Jolloin edustajilla olisi kolme hyväksyttävää motiivia toimilleen: 1. Äänestäjien suosio (mahdolliset potkut kesken kauden tai kauden jälkeen) 2. Valtion pitkän tähtäimen taloudellinen kehitys oman eläkkeen muodossa 3. Omatunto.
Olen lukenut täällä paljon keskusteluja siitä pitääkö äänestää vai ei, Mitä äänestää ja miksi, ja jos ei äänestä niin meneekö valitusoikeus?
Jotenkin outoa, mutta minusta tuntuu että ymmärrän jokaista kantaa.
Jos joku tulee luoksesi ja sanoo: "tapanko sinut a)kirveellä b)pistoolilla c) myrkyllä? Jos jätät äänestämättä, menetätkö oikeutesi valittaa? Syy miksi tämä väite on niin suosittu, on että väittäjän mielessä on neljäs vaihtoehto d) jätän sinut eloon ampumalla jalkaan.
Henkilö joka väittää että äänestämättä jättäminen vie valitusoikeuden, ei näe tilannetta niin huonona ettei jotain vaihtoehtoa voisi äänestää.
Kaikki ei näe näin. Olemme erilaisia. Onko väliä äänestää jos on vaan kolme ensimmäistä vaihtoehtoa?
On, toisaalta, sillä...
Voit vaikuttaa tapaasi kuolla. Ensimmäinen ja kolmas vaihtoehto on hitaita, ja kolmannessa on jopa vaihtoehto jäädä henkiin jos huonosti käy. Mitä tämä tarkoittaa äänestyksessä?
Äänestätkö sitä vaihtoehtoa joka tuhoaa meidät nopeasti ja tehokkaasti, kun nyt tuhoa kohti mennään kuitenkin? Vai äänestätkö sitä vaihtoehtoa jossa on pieni valo tunnellin päässä, tosin lähes olemattomalla todennäköisyydellä? Tässäkin on niin monta aspektia. Otatko riskin kitumiseen vai haluatko lähteä kerralla, nopasti ja varmasti? Voi siis äänestää sen vähiten huonon sijaan myös sitä kaikkein huonointa :)
Kuinka voikin yksi ihminen tuntua toisesta näin vastenmieliseltä! Luin City-lehden haastattelua hänestä, ja inhoni vain yltyi. Pari syytä tähän:
-Suljetaan Suomi muulta maailmalta -politiikka.
Ei kiitos EU, nato, mikään. Myöskään maahanmuuttajia ei saada ottaa lisää. Toimihan tämänlainen käytös Japanissakin tuossa muutama vuosisata sitten, kunnes Perry tuli sotalaivoineen ja konekivääreineen miekkoja heiluttavia samuraita listimään. Ja onkohan kukaan kertonut herra Soinille, että olemme pieni valtio, joka on todella riippuvainen kaupasta? Ei ehkä ihan paras paikka olla antisosiaalinen?!
-Homopolitiikka.
Haastattelija: "Pitäisikö homojen saada mennä naimisiin?"
Soini:"NO EIII! Avioliitto on miehen ja naisen välinen asia."
H: "Mikä sinä olet sanomaan ketkä saa ja ketkä ei saa mennä naimisiin?"
S:"En minä sanokkaan vaan laki!!"
H: "Mutta jos pystyt vaikuttamaan lakiin..?"
S:"Se pysyy siinä! Pultataan kahdella ruuvilla."
Wikipedian absoluuttinen totuus: "Soinin mukaan seksuaalisuus ei kuulu avoliitossa oleville pareille eikä homoseksuaaleille"
Eikä puolue tosiaan hyväksynyt riveihinsä vuoden homoa. Ja siis, mainitsinko, että Soini katolinen = homous pitkälti paha asia.
-Sovinismi
Vastustaa naispappeutta henkeen ja vereen. Vastusti myös aikoinaan naisten vapaaehtoista asepalvelusta. Eli siis naisen paikka on lieden äärellä, vai kuinka?
-Keskiajalla eläminen
Edellisen naiskuvan lisäksi myös vastustaa aborttia ja esiaviollista seksiä. Nonnihhh...
-Yksi johtaja.
Suurin osa suomalaisista ei edes tiedä Perussuomalaisista muita kuin Soinin! Luulin, että diktaattoriajat olivat ohi?!
ja sietämättömin:
-Huonot perustelut.
"En halua vastata!"
"En ota vastuuta puolueeni puolesta!"
Ja yleinen "Se nyt vaan menee niin kun se on aina mennytkin niin!!111" Ja ihmiset pitävät tämmöistä sähellystä miellyttävänä ja helpostilähestyttävänä. VOEEEE...
Tekisi mieleni mennä ja kurist -keskustella syvällisesti herran periaatteista elämässä. Ehkä sitten vihanhallintakurssin jälkeen.
ps. tästä tais tulla aika provosoiva..? Upsistakeikkaa.