IRC-Galleria

Saksan reissu: Frankfurt, osa 7Sunnuntai 13.07.2014 02:28

Lauantaina oli tarkoitus tappaa aikaa kiertelemällä vielä kaupoissa etsien kotiin tuomisia ja tuliaisia ystäville. Perjantai-ilta koitui kuitenkin sen verran hapokkaaksi, ettei ollut puhettakaan kaupoille lähdöstä... Hyvä että päästiin ajoissa ulos hotellista. Vaikka kaikki ne joille lupasin tuoda tuliaisia ei olekaan täällä galleriassa eivätkä siis lue tätä, pyydän anteeksi sitä etten tuonutkaan mitään :( Löysin kentältä sentään jotain pientä.

Hotellilta lähdön jälkeen istuttiin juna-aseman penkillä kai pari tuntia, ihan vain koska ei jaksettu liikkua eikä ollut parempaakaan tekemistä. Odottamista oli paljon, koska lento lähti illalla vasta 19:30 ja hotelli piti luovuttaa 12:00. Ajateltiin niin että lähdetään viideltä siirtymään lentokentälle, mutta mentiinkin jo paljon aiemmin.

Lentokentälle backage dropin virkailija tarjosi minulle mahdollisuutta siirtää lentoani myöhempään ajankohtaan, jotta tälle lennolle saataisiin paikka vapaaksi jollekulle toiselle. Olisin kuulemma saanut ilmaisen hotellin, aamiaisen ja 200 euron korvauksen jos olisin suostunut. Jos olisin ollut yksin liikenteessä, niin todellakin olisin suostunut! Eihän mun lentoliputkaan maksaneet edes sitä 200 euroa, minkä olisin saanut korvauksena ylimääräisestä yöstä Frankfurtissa. Olisin joutunut etsimään eri kyydin kentältä kotiin ja mun avaimetkin oli Timon autossa Helsingin lentokentällä.

Portit aukesivat ja pääsimme koneeseen ajallaan. Heti istuttuamme kapteeni kuulutti suomeksi ja englanniksi, että jos koneessa on lääkäreitä, niin ilmoittautuisivat koneen etuosaan. Sinne oli joku matkustaja tuupertunut koneen etuosan käytävälle. Myöhemmin kerrottiin että olisi tapahtunut joku tapaturma, en vain osaa kuvitella mitä olisi voinut käydä...? Toivottavasti ei käynyt pahasti, sillä tämä matkustaja joutui lähtemään ambulanssilla pois koneelta. Lento viivästyi 20 minuuttia tämän takia, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, kun on kyse jonkun terveydestä. Myöhemmin kapteeni kiitteli ymmärtäväisiä kanssa matkustajia, jotka antoivat tilaa hoitotoimenpiteille ja kiersivät kokee takasisäänkäynnin kautta koneeseen.

Koneen rullatessa kapteeni kuulutti todella epäselvästi jotain tyyliin "ne matkustajat, joilla on istumapaikka, ilmoittautukoon lentoemännille". Kapteeni puhui selvää suomea mutta kukaan ei ymmärtänyt mistä oli kyse? Sanoinkin käytävän toisella puolella istuvalle Juhalle, että ai jaa, onko täällä seisomapaikkojakin. Lähistöllä olleet suomalaiset alkoivat puhumaan lentokoneen seisomapaikoista ja kohta koneen takimmaiset penkkirivit röhötti ja naureskeli jutulle :D Se, mitä kapteeni kuulutuksellaan tarkoitti, ei koskaan selvinnyt.

Kirjoitan tätä parhaillaan lentokoneessa. Lennetään jossain puolivälissä Frankfurtia ja Helsinkiä noin kymmenen kilometrin korkeudessa. Kunhan saan nettiyhteyden, niin lataan nämä tekstit gallerian blogeihin. Toivottavasti lentoemot jakaisivat sämpylän ja mehun pian, alkaa olla nälkä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.