IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Saksan reissu: Jälkimietteitä, osa 8Sunnuntai 13.07.2014 02:29

Mitäpä tästä reissusta opimme?

-Saksalaiset osaavat hyvin englantia, eikä juuri missään joudu ongelmiin kielimuurin vuoksi

-Rahaa kannattaa pitää aina lompakossa riittävästi, koska pankkikortti ei toimi jokaisessa ravintolassa tai kaupassa. Automaatteja sen sijaan löytyy joka kadun kulmasta, joten liikaa ei kannata nostaa rahaa kerrallaan.

-Stuttgart tuntui välittömästi kotoisalta paikalta, sinne voisi aivan hyvin muuttaa ja tuntea olonsa hyväksi. Frankfurt sen sijaan on liian iso ja massiivinen paikka, siellä tunsin oloni koko ajan vieraaksi ja ulkopuoliseksi.

-Ihmiset ovat kohteliaita ja tilat ovat siistejä. Mutta myös hämärähemmoja ja kodittomia löytyy, aivan kuten mistä tahansa muustakin kaupungista.

-Julkiset liikennevälineet verrattuna Suomen vastaaviin. Ai sanooko joku niitä paria hassua kerta tuntiin liikennöivää bussia "julkiseksi liikenteeksi" ja vielä joskus hyväksi sellaiseksi? Se on suorastaan loukkaus oikeasti toimia julkisia kohtaan. Stuttgartissa ja Frankfurtissa pääsee aivan minne tahansa nopeasti ja helposti, eikä edes maksa paljon. Näissä kaupungeissa ei tarvita autoa.

-Autot!!!!! Siinä missä S-mersu, Porsche 911 ja muut kalliit autot ovat Suomen kaduilla harvinaisuuksia ja nähtävyyksiä, niin Saksassa ne ovat tusinatavaraa. Siellä kauppakassina ei ole Honda Civic tai Opel Corsa, vaan esimerkiksi Smart, Audi A6, Porsche tai Maserati. Ne on kalliita autoja (Smarttia lukuunottamatta) mutta ihmisillä on varaa ostaa ja ylläpitää niitä, kiitos korkean palkkatason ja autoveron puutteen.

-Kaikki oluet maistuvat ihan samalta, mutta yllättävän hyvältä. Olutta oppi jopa juomaan reissun aikana, mutta luulen, etteivät suomalaiset kuravedet uppoa edelleenkään.

-Saksalaisten baarien juomat ovat täyttä tavaraa, viinaa ilman vettä. Voi yllättää suomalaisturistin, joka on tottunut laimennettuihin juomiin kotimaassa.

-Monissa yökerhoissa on pukukoodit eikä sisälle välttämättä edes pääse. Velvet Clubiin päästäkseen täytyi olla pukeutunut siististi, joten kai me sitten oltiin tyylikkäitä kun päästiin sisälle :)

-Stuttgartin Esslingen on tutustumisen arvoinen paikka. Sinne ei olisi löydetty ilman paikallistuntemusta omaavaa henkilöä. Jos tunnet matkakaupungistasi jonkun, pyydä hänet illaksi oppaaksesi!

-Frankfurtin lentokenttä on niin iso, että sen sisällä liikennöi oma bussi- ja junayhteys terminaalien välillä

-Nettiin pääsy ei ole taattua julkisten wlanien tai oman kännykkäliittymän kautta. Paikallisen prepaid-liittymän saaminen on kuulemma hankalaa, joten sitä ei kokeiltu. Niissä näyttäisi olevan hyvin rajattu nettiyhteys. Kaupungilla ollessa lähes joka paikasta löytyy Telecomin kaupallinen wlan, jota voi käyttää rajatta 5 euron päivälipulla tai 20 euron viikkolipulla. Telecomin kirjautumissivu ei toimi Windows Phonen selaimella, joten tällä reissulla tuosta ei ollut hyötyä. Toivottavasti korjaavat sivunsa pian, sillä nyt ei voinut tästä syystä käyttää edes Telecomin ilmaisia hot spotteja lentokentällä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.