IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

Virolaisista.Keskiviikko 14.06.2006 21:53

Virolaiset tuli, virolaiset meni. Tosi kivoja ihmisiä muuten (vrt. tapus kotiryssä), mutta joka kertaa kun on pidempään tekemisessä venäjällä/virossa asuvan kanssa huomaa kuinka heidän asenteet tuntuvat olevan 50-luvulta. Naisille kuuluu avata ovi, röyhtäily osoittaa epäkunnioitusta (mä en sitä tehny) ja Neuvostoliiton Viron miehitys oli oikeutettu, koska saksalaismiehitys olisi ollut pahempi vaihtoehto. Nämä asiat ovat heille absoluuttisia. Asiat ovat juuri niin kuin he sen näkevät, se että asioiden merkitys rakentuu ihmisen mielessä ja että omat asenteet on omaksuttu ympäröivästä kulttuurista ei oikein mahdu tajuntaan. Kun kertoo oman eriävän mielipiteen niin vastaus on muotoa: "niin, mutta minä olen kuitenkin tätä mieltä ja elän sen mukaan".

Toisaalta jos tehdään vertailu suomalaisiin sen ikäisiin tyttöihin (enemmistöön) niin ero ei ole kovinkaan suuri. He eivät useinmiten edes vaivaudu omaksumaan mitään mielipidettä asioista jotka eivät suoraan koskee omaa elämää. Ja ne omaa elämää koskevat tavat ja ajatusmallit ovat yhtä pinttyneitä, laatikossa.

Loppujen lopuksi on yhtä antoisaa keskustella jostain lehtijutusta ihmisen kanssa joka ei osaa lukea, kuin sellaisen ihmisen kanssa joka osaa vain toistaa sen ulkomuistista. Ei sillä että se kumpakaan haittaisi, ei se lehtijuttu heidän elämäänsä miksikään muuta, vaikka se joka haluaisi siitä puhua saattaisi näin kuvitella.


Jäi kyllä aika tyhjä olo kun ne lähti, yhtäkkiä ei tarvitsekkaan suunitella tekemisiään muiden toiveiden pohjalta. Ainoat toiveet ja odotuksen ovat omia, ja ne eivät usein riitä motiiviksi toimintaan, koska itselleen ei nyt tosissaan voi suuttua saamattomuudesta ja tylsyydestä. Sain kauhean ahdistuskohtauksen kun olinkin asunnossa yksin, eikä päivälle ollut mitään velvoitteita tai suunitelmia. Teki vain mieli soittaa kaikki tutut läpi ja kutsua kylään. Kuinka keskieurooppalaista, toivotaan että se menee ohi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.