IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

LinssiruokapäivitysPerjantai 04.11.2011 11:11

Pilkoin kaalia, parsakaalia (varsinkin vartta), ruusukaalia, porkkanaa ja sipulia pannulle. Paistoin hetken, ja lisäsin -liotetut- punaiset ja ruskeat linssit sekä riisiä. Paistelin hetken, ja lisäsin purkin kuorittuja tomaatteja. Maustoin. Kaivattu tomaattisuus ei toteutunut, joten lisäsin purkillisen paseerattua tomaattia. Riisi jäi vähän raa´aksi, al dente sano, mutten viitsinyt enää hauduttaa.

Illallisvieraat olivat haltioissaan, kerrankin ruokaa johon tabasco ja muut myrkyt suorastaan kuuluvat, ja kuulema sopi suuhun jotenkin todella hyvin. Itse en ole tällaisen sapuskan ystävä, joskin syön sitä kyllä.

Tämä ei tuntunut lihaa jäävän kaipaamaan, ja linssejäkin katosi pöperöön aika paljon, silti ei ollut liian linssistä.

Toinen, mitä vihdoin kokeilin, oli itse tehty "margariini". Voihan on aika suurelta osin kovaa rasvaa, mikä on huono juttu. Saksassa se on tuon lisäksi suolatonta, yyyh. Sekotin 50g huoneenlämpöistä voita, puoli desiä rypsiöljyä, pari ruokalusikallista vettä ja mausteita (mustapippuria, sitä suolaa, kuivattua ruohosipulia ja paprikajauhetta) entisessä voipurkissa. Ei siitä ihan sileää tullut (vesi tosin katosi kummasti), ja aluksi sitä annosteli aivan liikaa, mutta kun käyttää kuin voita, niin on todella hyvää.

Hintasäästöä ei kannata miettiä, ainakaan jos lisää mausteita, mutta ainakin osa kovista rasvahapoista vaihtuu huomaamatta pehmeisiin. Mikä tärkeintä, tätä tököttiä voi säilyttää jääkaapissa, eikä tarvitse aina odottaa paria tuntia että on levittämiskelposta. Maistuu jopa paremmalta kuin perusvoi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.