IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

KissantappovideoPerjantai 09.01.2009 15:35

Voima-lehden yhteisössä nousi keskustelua Teemu Mäen ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Teemu_M%C3%A4ki ) kolumnisoinnista, ja tietysti, tätähän ei voi ohittaa, hänen "kissantappovideostaan".

Itse luin kyseisestä videosta joskus sanokaamme viitisen vuotta sitten, luultavasti tuosta mainitusta Voima-lehdestä, tai sitten ehkä Liberosta (vai tekeekö se tämän tyyppisistä asioista juttuja? Muistan sen kyllä tehneen M A Nummisesta jutun, joten siksi mietin josko sittenkin..)

Vaikka täällä, mistä löysin sen ensimmäistä kertaa, ei niinkään puhuttu Teemu Mäen taiteestä, vaan siitä kohusta jonka kissan tappaminen aiheutti. Asiasta yritettiin puhua subjekstiivisesti, kuitenkin Teemun puolella ollen. Minulle jutusta jäi käteen pintapuolinen tieto Mäen taiteesta sekä selkeä kuva kissantappovideosta, joskin myös se että maaginen kissantappovideo ei olekkaan kissantappovideo vaan kyseistä tapahtumaa on puolessa tunnissa noin minuutti.

Nyt kun asia siis tuli uudestaan eteeni, päätin tutustua tähän syvällisemmin. En lähtenyt selaamaan kilometrisittäin keskustelupalstoja joilla teosta, tai siis kissan tappamista, kritisoitiin, vaan suunnistin suoraan Teemu Mäen itsensä kirjoittamaan vastakritiikkiin, esseeseen "Kissa", http://www.teemumaki.fi/essayskissa.html , jostapa sattumalta selviävätkin yleisimmät häntä vastaan nostetut syytteet. Sekä selkeästi se, mitä hän teoksestaan ynnä muusta siihen liittyvästä ajattelee . Lukekaapa itse, uskohan ei tarvitse jos ei tahdo. Tässä esimakua (joskin saat enemmän irti jos luet hänen tekstinsä ensin, ja ihan itse, ja kokonaisuutena; tämä on vain niin hyvin sanottu):

"Harva kuolee katutappelussa tai pedofiilin uhrina verrattuna siihen, kuinka moni kuolee sen vuoksi, että haluamme halvat lenkkarit, banaanit ja bensiinin haluamatta tietää kenen orjuutuksella ja murhaamisella ne maksetaan."

Ps. Pätkä saamastaan palautteesta: "Luuletko voivasi vaikuttaa johonkin? Taiteesi ei ole taidetta, vaan rikollisuutta, eikä sillä ole mitään merkitystä. Ainakaan minuun sinun naurettava ja sairas taiteesi ei kykene tekemään mitään vaikutusta! Toivottavasti joku tappaa sinut pian, samalla tavalla kuin tapoit viattoman kissan! Ehkä minä."
Joskin siis itsensä nostama, mutta, höm, ihmiset eivät vaan osaa.

Ps2. Haluaisin osata kirjoittaa yhtä hyvin kuin hän. Haluaisin osata ilmaista omat ajatukseni yhtä hyvin ja riisuvasti kuin hän.

Ps3. Kissa on suosikkieläimeni.

Ps4. Otan tässä kantaa (vaikka pidänkin myös itse teosta hienona) lähinnä siihen, että ei pidä tuomita ennenkuin todella tuntee tapauksen.

Ps5. Ja nyt kun olen "valinnut puoleni" ja ilmaissut kantani ja ottanut osaa tähän suureen kuoroon joka Teemu Mäkeä kommetoi, älkää nyt taas siitten tuomitko minua noin vain. Minähän saattaisin olla ihan kiva jos tapaisimme baarissa yömyöhällä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.