IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Tarkoituksena on nyt parin kuukauden sisään kokeilla elää ilman jääkaappia. Tämä vaatii kahta asiaa - muonan hankkimista kuivana ja jääkaappi/pakastintuotteita myyvän kaupan tarpeeksi läheistä sijaintia.

Aion siis siirtyä kuivahiivaan, juureksiin ja hedelmiin kasvisten kustannuksella, hakea päivittäiset maitotaloustuotteet tarpeen perusteella vaikka sitten päivittäin ja toivoa ulkolämpötilan mataluutta (joskin tasaisuutta), jotta ainakin jotain voisi pitää parvekkeella lyhyitä aikoja. Voin ja muiden levitteiden tilalle suunnittelen öljyn käyttöä, hillojen tilalle tuoreita hedelmiä ja pakastemarjoja.

Ja mitä aion tällä saavuttaa? Surkeassa keittiössäni uuni ja jääkaappi on sijoitettu vieretyksin (muu ei mahdollista, kartoitettu on), ja uuni lämmittää ihan koko kämppää päällä ollessaan. Jääkaapista ruokaa päätyy roskiin tasaisin väliajoin, se hautautuu jonnekin perälle. Tulee ostettua liikaa valmiiksi, tehtyä liian isoja määriä. Kuivatuotteiden kanssa tätä ei tietysti käy, ne kun kestävät kyllä tarpeeksi kauan. Mahdollisesti näin asioiden mitoitus onnistuu paremmin, ja ostan vain sen, mikä menee heti. Haasteet tuovat elämään mielenkiintoisuutta. Jaakaapin pakastelokero pitäisi sulattaa, ja koko kaappi pestä. Kotiini on pesiytynyt aika laaja ja vahva kotivara kaikenlaista kuivatuotetta, ja nyt tuoretuotteiden vähentyessä niitä ehkä tulee käytettyä vähemmäksi - hyvä, koska suunnitelmissa on muutto. Ja uusiutuupa kanta.

Mitä haittoja tai hankaluuksia odotan? No ainakaan maitoa en juo sitten toviin. Ei sitä saksassa juo kyllä kukaan muukaan, mutta minä kaipaan aina välillä. Puolisko varmaankin nyrpistelee ajoittain, varskinkin kun juusto jää vähälle. Pakastevihanneksia ei voi hankkia isoissa pakkauksissa, vaan vain käytön mukaan (tai sitten mitoittaa käyttö isoihin pakkauksiin). Ruokaakaan ei voi valmistaa suuria määriä, koska sitä ei voi kauaa säilöä (yön yli menee takuulla näin talviaikaan parvekkeella, mutta kauemmin säilöessä kasvaa bakteeririski turhan suureksi). Varsinkin ruuissa, joissa käytetään maitoa, ongelma on suuri; maitoa ei voi säilyttää, eli kaikki pitää käyttää kerralla, mutta samalla sitä maidosta tehtyä ruokaa, jota tulee paljon, ei voi säilöä. Kaupassa jos joutuu käymään usein, tulee helposti heräteostoksia. Toisaalta, jääkaappiin ei voi ostaa mitään, eli teoriassa heräteostokset ovat kauan säilyviä. Voi myös olla, että heräteostoksia ei tule lainkaan, kun on aina mukana tarkka lista. Tarjouksista ei voi hamstrata mitään pilaantuvaa (esim. voita, yleensä ostan kerran kuussa seuraavan kuun tarpeen verran).

Munia ei muuten tarvitse säilyttää jääkaapissa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.