IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Rahat pois valtioltaTiistai 03.01.2012 20:11

"Kaikki hakijan/perheenjäsenten nettotulot vähentävät perustoimeentulotuen määrää. Tuloja ovat mm. palkka, eläke, sairausvakuutus- ja työttömyyspäiväraha sekä säästöt ja omaisuuden tuotto."

Eli jos olet vain satunnaiseti tuen tarpeessa, ja käyt sinä aikana esim. osa-aikatöissä, laita veroprosentiksi sata. Silloin kyseistä tuloa ei lasketa mukaan (koska nettotuloa ei ole), mutta saat veronpalautuksissa sitten palkkasi myöhemmin. Tuet tulevat täysimääräisenä.

Tietysti kaikki tähän tilanteeseen mahdollisesti joutuvat ovat tajunneet ottaa kaikki omaisuutensa ulos pankkitileiltä, ettei sossutoimisto ala vaatia niiden käyttöä ensin. Muun kuin rahallisen omaisuuden, talon tai osakkeiden, kohdalla homma onkin sitten eri, ja kinkkisempi.

En tiedä, lasketaanko veronpalautukset tuloksi, jos lasketaan, niin tämä ei käy pitkäaikaisille sosiaalituen nauttijoilla.

Tämä pohdinta inspiroituna siitä, että (pätkä)töiden teko ei sosiaalituellisella kannata, koska työssäkäyntikulujen jälkeen voi kuussa jäädä käyttövaroja vähemmän kuin tuettuna. Lisäksi tukien uudelleenlasku kestää oman aikanasa, eli jos käyt töissä kuukauden verran, voikin olla, että seuraavassa kuussa et saa käteistä ollenkaan. Parempi siis, että pidät nollatuloa kunnon työpaikan löytämiseen saakka - vaikka seuaavana vuonna veronpalautukset merkitsisivätkin tulokuukauden menetystä, ilmeisesti menetät vain yhden kuukauden, ja sitten jatkuu taas sossurahariemu.

Suunnitelmallisuutta virastohelvettiin, ja kansalaispalkka kaikille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.