IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

On ehkä hyvä, että ei ole minulla jälkeläisiä, jotka valtion koulua kävisivät. Olisin varmaan päivästä toiseen setvimässä, että mitenkäs ne jutut nyt sitten tehdäänkään, miten oma kanta eroaa koulun kannasta.

Luin, että joku koulu toivoo itsenäisyyspäinvän juhlaansa siistiä pukeutumista: pojilta suoria housuja ja valkeaa paitaa, ja tytöiltä hametta tai mekkoa.

Tietysti kiehahdan tästä heti. Minun teoreettisia lapsianihan ei kromosomien mukaan pueta. Koululla ei toki ole valtuuksia pukeutumista sanella, eli vaikka sinne menisi missä kuteissa, tilaisuuteen on päästävä.

(Kyllä muuten surettaa miesten tylsä pukeutuminen - nehän näyttää kaikki ihan samalta! Olisi edes paidan kuosi vapaa tms.)

Jos oma lapsi olisi kyseisessä koulussa, varsinkin yläasteella kun asioita mietitään itsekin, ehdottaisin mekon pukemista. Ihan tyylikkään, kilttiteemalla on moniakin mustia hyvin juhlavia hameita. En sitten tiedä - se varmaan olisi rienausta, ja jälki-istunnon arvoinen, mutta neidot siellä taatusti esiityisivät niin pienissä mekoissa, että miesopettajia hirvittää - eli mikä nyt sitten on soveliasta ja mikä ei?

Tietysti tässä kyrsii eniten mekkopakko tytöillä. Itse olen nyt pukeutunut viitisen vuotta lähinnä pelkästään mekkoihin ja hameisiin, mutta se on oma valinta, ei suinkaan, etten voisi laittaa housuja juhliin. Mielestäni housupuku on todella juhlava naisella, kunhan se on oikean lainen.

En edes viitsi kirjoittaa mekon ja housujen historiasta, mutta sanonpa tämän:

Jeesuskin pukeutui mekkoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.