IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Nautinto verolle pantavaTorstai 05.01.2012 15:29

Sokerivero, jota vihasin jo viime vuodenvaihteessa (jolloin olin oikeasti suomessa ostoksilla) nousi siis lisää. Päättäjien hyvä tarkoitus vähentää namien syöntiä ei käytännössä toteutunutkaan. Karkkivero osoittautuikin hyväksi ansaitsemiskeinoksi, ja nyt vielä vähän korkeammalle hilattuna se voi johonkin vaikuttaakin.

Voisi nousta parin muunkin nautintoaineen (pitsialusasujen, nahkapäällysteisten huonekalujen ja lasitiilien) vero, niin sittenhän ei välttämättä tarvitsisi katsella alijäämäbudjetttia.

Sivumennen, ei minunkaan henkilökohtainen budjettini voi olla jatkuvasti alijäämäinen, miksi sitten valtion? Miksi he voivat näyttää tätä huonoa esimerkkiä - ei ihme, että valtaosa kansasta on niin persaukista. Milloinkas se valtio muuten kuvittelee sen lainansa takaisin maksavansa, kun vuosi vuodelta aina on laihojen lehmien vuosi?

Saksassa karkit ovat naurettavan halpoja. Kuten on ilmeisesti muukin ruoka, olen alkanut oivaltaa. Seuraavalla visiitillä kotomaahani taidankin tulla Tukholman kautta, lautalla kai saa yhä verovapaata karkkia? Hamstraan fazeria ja pandaa, koska niiden saatavuus saksassa on heikkoa. Kun ei nämä saksalaiskarkit nyt niin hyvin minulle maistu (ihan hyvä sinänsä).

Mutta mistä todellisuudessa ajattelin ilmaista mielipiteeni, on tämä uusi tup-akka-laki. Suunnittelen nimittäin joka kerta suomessa kaupassa asioidessani pyytäväni sen listan, tutkivani tarkasti läpi, ja sitten toteavani, että eipä näistä tuotteista yksikään kyllä kiinnosta, mutta kiitoksia. Sillä kyllähän minulla täysi-ikäisenä kansalaisena on oikeus tutustua kaupan kaikkiin tarjolla oleviin tuotteisiin.

Katsotaan, mitä tupakkalaki saa aikaan, vai saako mitään. Voisi kunnioitukseni suomen eduskuntaa yms. yms. kohtaan kohota, jos laatisivat ihan kunnon lakeja näiden pilipalisten pyöräilykypärä- ja bussiturvavyölakien tekoon käytetyllä ajalla.

Mikä on irtokarkkien kilohinta Prismassa tätä nykyä?

Mitähän tapahtuu sokean tupakoitsijan saapuessa kassalle?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.