IRC-Galleria

Paukkelo

Paukkelo

n ei olisi pitänyt käväistä galleriassa... Karseeta nähdä oma ikänsä noin tarkasti. Yök!

Nysse sekosTorstai 21.02.2008 14:59

Tähän mennessä äidin väitöskirjassa on ollut jotain järkeä. Nyt vuosien saatossa kehittynyt tutkijankammiohöperyys alkaa nostaa nykivää päätään. Pitäisikö huolestua?

"Tämän kirjoitusprosessin aikana koin myös fundamentalistisen eksistenssiä koettelevan prosessin, joka laantui työn loppupuolella. Tähän kiperässä olemassaoloni oikeutuksen etsimisessä apuun tulivat pyhät kuvat. Metropoliitta Johannes liittää ikonin käsitteen ihmiskuvaan. Pyhissä kuvissa on yhteys kuvan ja alkukuvan välillä. Jos ihminen on luotu Pyhän Jumalan kuvaksi, hänessä on jotakin jumalallista. Vaikka ihminen olisi miten heikko tai vaatimaton kuva, niin hän on silti jumalankuva ja sellaisena kunnioittamisen arvoinen. Bysantin taiteen rauha veti puoleensa, jopa sellaisella voimalla, että olin vaihtaa kirkkokuntaa. Kuvat alkoivat resitoida. ”Hyvyyden voiman ihmeellinen suoja” piti koossa. Asetuin vain elämän puolelle. Ja se riittää nyt. Luterilaisuus saa riittää (vaikka Luther olikin häpeällinen antisemitisti)." (Hautala, 2008)

Kysyin äiteeltä saisiko hän ehkä tungettua tuohon sanaparin "eideettinen toiseus". Hän ei ole ainakaan vielä luvannut sitä tehdä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.