IRC-Galleria

Hirmumyrskyn kourissaPerjantai 19.01.2007 23:10

Uusi vuosi alkoi oikein myrskyisissä tunnelmissa, kun Kyrilliksi nimetty hirmumyrsky pyyhkäisi yli Saksan. Torstaisessa luonnonilmiössä tuulennopeus pyyhki jossain 150 km/h, autobaanat pistettiin NRW:n alueella kiinni jo päivällä, kun rekkoja lenteli nurin ja ensimmäistä kertaa historiansa aikana Deutsche Bahn pisti koko Saksan junaliikenteen poikki.

Aamulla ei ainakaan tyhmä vaihtari huomannut mitään ihmeellistä, hieman tuuliseltahan tuo ilma vaikutti. Kävin ihan normaalisti ratsastamassa ja hevonenkin pysyi nahoissaan maneesin pienestä paukkumisesta huolimatta. Tosin opettaja ei päästänyt minua selkään ilman martingaalia, hevosen edellisen päivän esitys oli kuulema ollut sen verran lennokas. Ainoa poikkeava asia oli, että maneesi tulvi (!). Vesi siis nousi maneesin pohjan läpi, joten yksi kulma piti lopulta eristää kartioilla.

Iltapäivällä oli saksaa ja vaihtarit olivat taas runsaslukuisina paikalle eksyneet. Opettaja aloitti tunnin hieman yllättäen kysymällä, että haluammeko osallistua tunnille vai lähteä kotiin sään vuoksi. Tarvittiin hieman lisävakuutteluja, että otimme opettajan kysymyksen edes puolitosissamme ja tunti sitten pidettiin ihan normaalisti. Opettaja kuitenkin vielä varmisti, ettei kukaan ole autolla, sillä jo tuossa vaiheessa autobaanoja oli suljettu.

Illalla oli vielä luvassa steppitunti. Tanssinopettaja soitti tuntia aiemmin, että olemmeko ylipäätään tulossa. Bussimatka sujui ripeästi, sillä liikennettä oli poliisi- ja paloautoja lukuunottamatta vähän ja ihmisetkin pysyttelivät kotonaan. Niinpä bussi oli jopa neljä minuuttia edellä aikatauluaan. Kävellessäni pysäkiltä tanssisaliin näkyikin jo vähän toimintaa, kun palokunta rikkoi lapioilla näyteikkunan, jota ilmeisesti tuuli oli vahingoittanut. Ikävämpi yllätys oli luvassa tunnin jälkeen, kun kaupungin sisäinen bussiliikennekin oli lopettu tuulen takia. Pitkän päivän jälkeen sitten reippailin viisi kilometriä kotiin tuulen suhistessa yläpuolella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.