IRC-Galleria

Itä-Saksan kierrosLauantai 26.05.2007 21:19

Piti sitten käydä tutustumassa Saksan itäiseenkin puoleen, ettei kuva jää äärimmäisen länsipainotteiseksi. Aachenista länteen kun on vaikea päästä, jos Saksan rajojen sisällä haluaa pysyä :) Vuokrasimme siis neljän muun suomalaisen kanssa auton ja etsimme kartasta sopivan reitin. Mahdollisimman laajan (ja pintapuolisen) kuvan saadaksemme arvelimme, että neljä kaupunkia on sopiva määrä pitkälle viikonlopulle.

Matkaan lähdettiin keskiviikkona iltapäivällä. Ensimmäinen etappi oli niinkin idässä kuin Köln, sillä halvin sopiva vuokra-auto löydettiin sieltä. Kymmenen minuutin kaupunkisurffailun jälkeen huomasimme, että auton tankki ei ollut täysi ja jouduimme palata takaisin vuokrafirmaan.

Tuo reilun puolen tunnin seikkailu saattoi tulla yllättävän kalliiksi ajallisesti, sillä huima 300 kilometrin matka Kölnistä Erfurtiin kesti lopulta 8 tuntia kaatosateen ja ruuhkien takia. Tiedä sitten, olisimmeko ehtineet edes pahimpien ruuhkien alta pois lähtemällä hieman aiemmin.

Hostelli Erfurtissa osoittautui erittäin kauniiksi, vanhaksi taloksi, joka oli kunnostettu upeasti. Koska saimme oman huoneen, majoitus oli lähes hotellitasoa. Vain aamupala puuttui. Myös kaupunki oli upea. Vain ensikosketus itäsaksalaiseen palvelukulttuuriin ravintolassa himmensi hieman hohtoa. Palvelua voisi kai kuvailla tylyksi mutta tehokkaaksi.

Erfurtista suuntasimme Weimariin, johon tutustuimme muutaman tunnin italialaisen vaihtarin kanssa. Kaupungissa oli samana päivänä jonkinlaiset nuorison liikuntamessut, joten keskusta oli täynnä erilaisia liikuntamuotoja esitteleviä kojuja ja luonnollisesti myös ihmisiä. Täällä koimme myös itäsaksalaisen palvelukulttuurin huipentuman, kun saksalainen tarjoilija kaatoi oluet päälleni eikä edes pyytänyt anteeksi. Päin vastoin laskutti väärän annoksen ja otti annoksestani oma-aloitteisesti vielä tippiäkin...

Berliiniin tie vei kuitenkin joutuisasti ja hostellikin löytyi ongelmitta. Sijainti oli iltamenojen kannalta hieman huono, mutta autolle sen sijaan ei parempaa parkkipaikkaa olisi voinut löytää. Hostelli nimittäin sijaitsee kalliilla omakotitaloalueella, jossa on useita lähetystöjä. Niinpä alueella päivysti jatkuvasti useita poliiseja ja meidän halpisautomme ei taatusti ollut alueen kiinnostavin menopeli :).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.