IRC-Galleria

Wappu se on täälläkinMaanantai 14.05.2007 13:41

Suomalaiset vaihtarit ovat perinteisesti näyttäneet muille Wapunvieton mallia järjestämällä Wappubileet. Tänä vuonna tehtävä lankesi sitten meille.

Pippaloista oli kyllä puhuttu syksystä asti, mutta silti vappu hiipi jostain nurkan takaa. Toisin sanoen paria viikkoa aikaisemmin tajusimme, että niin ne bileet... Paikaksi kuitenkin järjestyi sievästi erään opiskelijatalon varsin kelvollinen baari ja AEGEE eli täkäläinen kv-kerho otti taloudellisen taakan harteilleen. Ainoastaan haalareita ja lakkeja ei Suomesta monellekaan ehditty järjestää, joka latisti hieman järjestäjien tunnelmia. Muut tuskin puutetta huomasivat.

Saksalainen olut ei tietenkään riittänyt autenttisen Suomi-Wapun takaajaksi, joten sima, salmiakkikossu ja munkit oli taiottava jostain. Juomapuoli valmistui aika kivuttomasti, mutta muutaman sadan munkin paisto oli "hieman" ikävämpi urakka. Lopputulos oli kuitenkin tunnistettavissa ja samaa mieltä olivat skandinaaviset naapurimmekin.

Itse bileet menivät yli odotusten. Arvioimme varovasti, että kaiken mennessä todella hienosti paikalle eksyy ehkä 150 ihmistä. Lopullinen arvio on jossain vajaan kolmensadan paikkeilla. Olutta myytiin janoisille lähes 500 litraa, salmiakkikossu loppui hyvissä ajoin ja sima samoin. Munkitkin katosivat nälkäisten suihin. Viimeiset ihmiset heitettiin ulos joskus kuuden jälkeen aamulla.

Ensimmäisenä päivänä sitten urheat järjestäjät raahautuivat paikalle siivoamaan. Siivouksen jälkeen tulikin näytettyä suomalaista juhlimisen meininkiä paikallisille, kun picnicillä piti ottaa takaisin edellisen päivän raadanta. Lievästi humalainen joukkomme suunnistikin illan päätteeksi paikalliseen irkkupubiin, jonne uskaltauduimme seuraavan kerran vasta menneenä viikonloppuna ja vieläkin lievästi punastellen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.