IRC-Galleria

Rosenmontag eli karnevaalijuhlinta jatkuuMaanantai 19.02.2007 23:26

Karnevaalia vietetään Saksassa vain katolisilla alueilla ja suurena juhlana vain Kölnin lähialueilla. Toisin sanoen 47 päivää ennen pääsiäissunnuntaita Saksassa matkailevan ei pidä pettyä, jos matkakohteessa ei olekaan täysi hulina päällä (ellei satu matkustamaan varsinaiselle karnevaalialueelle...). Aachenissa karnevaalia kutsutaan jopa viidenneksi vuodenajaksi.

Tänään tuli siis otettua hieman rauhallisemmin, vaikka varsinkin Aachenissa varsinainen juhlinta tapahtuu tänään. "Virallista" osuutta piti kuitenkin käydä ihailemassa. Olennainen osa juhlintaa on nimittäin karnevaalikulkue, joka on nykymitoissaan varsin huima. Käytännössä jokainen itseään kunnioittava paikallinen isompi yritys ja soittokunta sekä useat harrastusryhmät ottavat osaa kulkueeseen omina pieninä osastoinaan. Kölnissä kulkueen pituudeksi ilmoitettiin seitsemän kilometriä, Aachenissakin päästiin aivan kunniallisiin lukemiin, sillä osastoja oli vähintään 100 (osaston 95 kohdalla lähdin pois).

Osastojen fyysinen koko vaihtelee kävelevästä soittokunnasta tai pakettiauton perässä kulkevasta harrastusryhmästä aina rekan täysperävaunulle rakennettuihin linnoituksiin, jossa hovi tuulettelee kansalle. Yhteistä kaikille osastoille on se, että ääntä ja mielellään musiikkia pitää irrota. Äänen ja musiikin laatu sitten vaihteleekin huolella hiotuista orkesterisoinnuista perinteisiin karnevaalilauluihin tai takavuosien hitteihin. Jopa Lambada raikasi kulkueessa.

Lasten ja lastenmielisten aikuisten (eli kaikkien) kannalta kiinnostavinta tuntui kuitenkin olevan tarjottava. Kulkue nimittäin heittelee yleisölle keksejä, karkkeja, pieniä ja isompiakin leluja jne, tietysti hyvin pakattuina :). Isoimmista autoista herkkuja lähes kirjaimellisesti kaadettiin yleisölle koko muutaman kilometrin reitin ajan. Meno oli välillä kohtuullisen hurjaa, sillä keksipaketti kolahtaa ikävästi päähän, kun se heitetään usean metrin korkeudelta. Luonnollisesti asiaan kuului myös karnevaalitervehdyksen innokas huuto puolin ja toisin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.