IRC-Galleria

Piti sitten käydä kansalaisvelvollisuuskin täyttämässä eli toisin sanoen äänestämässä. Lähin äänestyspaikka oli Düsseldorfissa sijaitseva kunniakonsulaatti ja sinne pääsee kätevästi junalla. Lisäbonuksena hommassa oli, että opiskelijakortti on voimassa sinne asti. Mitään ylimääräistä ei siis tarvinnut maksaa. Ainakin yksi suomalainen piti tosin vaaleja hyvänä tekosyynä lähteä Berliiniin visiitille.

Kunniakonsulaatti sijaitsee ison pankkiyhtymän (?) tiloissa, jonne tavallinen kuolevainen ei pääse normaalisti ovea pidemmälle. Näin päättelin viimeistään vessassa, kun paperiset käsipyyhkeet oli korvattu pienillä froteepyykeillä, jotka oli kääritty nätisti rullalle ja aseteltu koriin käyttöä odottamaan. Piti erikseen tarkistaa roskiksesta, että onko tarkoitus todella käyttää niitä asetelmia.

Minä en meinannut kyllä selvitä siitä ovestakaan, koska inhat pyöröovet pysähtyvät kosketuksesta (mikä sinällään on kauhean kätevää) ja läsähdin sitten ovilasiin ihan reippaasti... Paikan henkilökunta oli saksalaista vaalivirkailijaa lukuunottamatta, minkä huomasi välittömästi kohteliaisuuksien loppumisena. Ihan itse saatiin siis kirjoitella vaalikirjeemme. Paikalle eksyneeltä kunniakonsulilta seuralaisineen tosin luisti kevyt juttelukin.

Saksalainen tenttikäytäntö osoitti nurjemman puolensa, kun salissa eteen tuupattiin 40 sivua koepaperia kysymyksineen. Kysymysten joukossa taisi olla yksi monivalinta, runsaasti lyhyitä selitettäviä ja muutama suhteellisen pitkä analysointitehtävä. Aikaa urakkaan oli ruhtinaalliset kaksi tuntia. Ei siis liene yllätys, että onnistuin tekemään noin kolmasosan tehtävistä... Rehellisesti sanoen en ehtinyt edes lukea koko nivaskaa läpi, koska saksalaisilla on ikävä tapa ilmaista kaikki mahdollisimman pitkästi ja monimutkaisesti. Wikipedia kylläkin väitti kyseisen kokeen olevan täkäläinen kandikoe.

Edit: Pääsin kuin pääsinkin sen kokeen läpi!!! Alimmalla hyväksytyllä arvosanalla, mutta samaan kastiin näytti päätyneen saksalaisiakin :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.