IRC-Galleria

Sosiaalisia kontakteja saksalaisiinSunnuntai 17.09.2006 23:13

Sää on ollut turhankin hieno. Ei hirveästi jaksa kierrellä maisemia ihailemassa, kun ulkona on noin 30 astetta lämmintä ja aurinko porottaa. Viime sunnuntaina kävimme kuitenkin Dreiländereckellä eli Saksan, Hollannin ja Belgian yhteisellä rajapisteellä. Samaisesta paikasta löytyy myös Hollannin korkein kohta, huikeat 320 metriä ja risat.

Kielikurssi on nyt päässyt kunnolla vauhtiin ja jotain on kai jo tullut opittuakin. Ryhmässä on ihan rento meininki, mutta neljä tuntia saksaa päivässä meinaa välillä puuduttaa. Tiistaina kävin kurssin järjestämällä vierailulla ihailemassa Aachener Domia, eli suomeksi täkäläistä kirkkoa. Vanhimmat osat olivat yli 1200 vuotta vanhoja ja kirkossa oli mm. Kaarle suuren arkku (jossa oli joitakin Kaarlen luita vielä sisälläkin).

Myös saksalaiset opiskelijat viettävät aikaansa yliopiston kerhotoiminnoissa, mutta eivät sentään sauno :). Sen sijaan asiaan kuuluu kokoontua viikottaiseen Stammtischiin johonkin paikalliseen kapakkaan. Tiistaina kävinkin selvittämässä täkäläisiä hevostelukuvioita opiskelijaratsastajajien yhdistyksessä. Tunti tuli varattua ja nyt jännityksellä odotan, kuinka onnistuu saksankielinen ratsastustunti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.