IRC-Galleria

Sosiaalista kanssakäymistäSunnuntai 12.11.2006 01:29

Vähän jälkijunassa tulee tämäkin juttu, mutta tulkoon...

Eli kaksi viikkoa sitten olimme Erasmus-lauman kanssa ihailemassa täkäläisiä maisemia tekojärven kauniissa ympäristössä. Paikalle hurautettiin bussilla ja majoitus oli järjestetty kotoisaan Jugendherbergeen (retkeilymaja). Matkaohjelmassa tiukaksi lähtöajaksi ilmoitettiin 13:45 Bushofilta ja paikalle suositeltiin tulemaan jo puoleksi. Pohjoismainen delegaatio kökötti pysäkillä sitten tasan puolelta ja jopa etelän ihmeet saapuivat kymmentä vaille kaksi. Saksalaisella tehokkuudella espanjalaisvaraksi oli kuitenkin varattu 40 minuuttia, joten matkaan lähdettiin joskus puoli kolmelta. Mietimme jo varovaisen toiveen esittämistä, että ohjelmiin saataisiin vaikka toisella kotimaisella todellinen lähtöaika.

Perjantain päiväohjelmaan kuului lähinnä huoneiden jako ja ruokailu. Linnoittauduimme Jussin ja Onnin kanssa viiden hengen huoneeseen ja sen jälkeen mukaan ei juuri tunkua ollut. Espanjalaisten ja italialaisten, joita erittäin huomattava osa seurueesta edusti, käyttäytymissäännöt kun voivat olla joustavia, mutta sekahuoneisiin majoittautuminen ei tullut kuuloonkaan. Itä-Euroopasta kuitenkin löytyi seikkailuhenkeä ja saimme seuraksemmen tsekkiläisen Ivanan ja lisäksi romanialaisen naisvahvistuksen.

Perjantai-ilta kului sitten tutustuessa kulttuurien välisiin eroihin oli toisin sanoen osallistujia oli pyydetty tuomaan kotimaassaan perinteistä tai suosittua (tai jopa molempia) alkoholijuomaa. Eteläeurooppalaiset tarjoilivatkin herkullisia sangrioita ja muita sekoituksia, mutta vauhti iltaan löytyi erityisesti itäisten vieraiden runsaasta vodka- ja maustettu vodka -valikoimista. Salmiakkikossu sai yllättävän innostuneen vastaanoton, sillä erityisesti saksalaiset olisivat juoneet vaikka toisenkin pullollisen. Itse vetäydyin nukkumaan kolmelta, sitkeimmät jatkoivat juhlintaa aamukuuteen.

Lauantaina kävimme parin tunnin vaelluksella. Vaikka kuljimme vain kapeita hiekkateitä myöten, reissu oli yllättävän raskas. Täkäläinen maisema kun poikkeaa korkeuseroiltaan hieman Pohjanmaan lakeuksista. Vaellukselta palattuamme ja vielä ruokailun uuvuttamina oli pakko nukkua pari tuntia. En kyllä ollut ainut, joka hieman hyytyi... Reippaammat sitten leikkivät pihalla liikunnallisia ulkoleikkejä.

Illaksi oli sitten järjestetty karaokebileet. Valitettavasti lauluvalikoima oli hieman suppea, joten alkuinnostuksesta huolimatta kovin suuri osa porukasta ei aivan teeman mukaan päässyt juhlimaan. Luonnollisesti porukasta kuitenkin löytyi karaoken kuningas, joka tuli, näki ja otti lavan haltuun. Javier hallitsikin lavaa Kuninkaan elkein ja vain sävelen kulkiessa liian ylös ojenteli mikrofonia naisten suuntaan. Ilta kului kyllä mukavasti pöytätenniksen ja sulkapallonkin parissakin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.