IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

VaalipuhettaTiistai 07.04.2015 16:07

Ovatko vaalikoneet mielestäsi liian suppeita?Tiistai 07.04.2015 16:08, 46 vastaajaa

Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Tyttäreni kysyi minulta taannoin: "Äiti, mikä on fiksuin puolue Suomessa?" Vastasin hänelle, ettei sitä voi sanoa. Perustelut pohjaan vanhaan viisauteen: "Ei ole politiikkaa ilman taloutta". Taloutta taas on viime kädessä mahdotonta ennustaa. Vaikka ekonomistit kuinka tekisivät arvioitaan (oman tai muiden edun vuoksi), ei heiltäkään voi saada täyttä varmuutta siitä, mitä taloudessa tulee tapahtumaan.
Puhutaan, että kulunut hallituskausi oli vaikea, koska kukaan ei voinut odottaa eurokriisistä niin laajamittaista. Itse taas vaistosin jo vuonna 2008, että tästä kriisistä tulee sellainen, jonka vaikutukset ulottuvat laajalle "lumipalloefektinä". Yhden ainoan poliitikon (demareiden riveistä) muistan tuolloin todenneen, ettei kukaan voi tietää, kuinka kauan tätä vielä kestää. Minulle oli itsestään selvyys, että talouden suossa tullaan rämpimään - ja pitkään.
Kuinka ollakaan, osasin syksyllä ennustaa sen, että Keskusta tulee nousemaan ja näinhän siinä kyselyiden mukaan kävikin. Itsellenikin tuppaa vaalikoneista tulemaan Keskustaa (tämän lisäksi vähän myös esim. Demareita ja mm. Piraattipuoluetta _??_) No, vielä en ole äänestyspäätöstäni tehnyt, mutta sen verran aion katsoa, ettei ehdokkaani ainakaan ole "tavallinen-duunari-koulutusta-vailla-ymmärtää-arkea"- kortilla ratsastava pekka-perus-jätkä. Mielestäni näet eduskunnassa istuvilla tulisi olla hyvä ymmärrys taloudesta, historiasta ja yhteiskuntatieteistä yleensäkin. Joko koulutuksella tai itse oppineena. Mutta tavallisen duunarin ymmärtäminen ei riitä, eikä se mielestäni ole valintaperuste kenellekään ehdokkaalle (julkkisehdokkaista puhumattakaan!)
Joka tapauksessa vaalikoneiden kehittäjät saisivat mielestäni lisätä koodipohjiinsa muutaman kysymyksen lisää. Tässä olisi yksi:
"Pitäisikö opiskelijoiden saada tehdä rajoituksetta töitä menettämättä tukiaan?". Itse vastaisin tähän "kyllä", koska mitäpä se haittaisi jos joku opiskelija elättäisi itsensä paremmin ilman sosiaalitukia ja työtä tekemällä, jos siihen vain kykenisi? Mitäpä se haittaisi ketään, jos opiskelija maksaisi työstään veroa?
Vaalikoneet ovat mielestäni yleisesti ottaen muutenkin liian suppeita.
Mukavaa tulevaa äänestyspäivää kaikille!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.