IRC-Galleria

Kielikurssia aloitellessaPerjantai 08.09.2006 23:01

Keskiviikkona alkoi sitten kuukauden intensiivikurssi, että jotenkin tulisi täällä ymmärretyksi. Tasokoe kurssia varten meni onneksi hyvin (vaikka en turhan aktiivisesti valmistautunutkaan), sillä varsin moni suomalainen joutui espanjalaisten leikki- ja lauluryhmään. Omassa ryhmässäni taso on kuitenkin sellainen, että tuntien sisällöstä on varmaan oikeasti hyötyä.

Byrokratian rattaat ovat jauhaneet ahkerasti ja kohta on paperihommat pääosin hoidettu. Virastoissa on saksaa mongertaviin suomalaisiin suhtauduttu hyvin ystävällisesti, kunhan vain osaa oikealle luukulle. Omatoiminen neuvominen oikeaan osoitteeseen ei varsinaisesti kuulu saksalaisen byrokratiaihmisen luonteenpiirteisiin. Pankkitiliä avatessa palvelu oli lähes ylitsevuotavan ystävällistä, kun keskustelimme virkailijan kanssa tunnin Suomen ja Saksan eroista ja yhtäläisyyksistä ja siinä sivussa sain avattua tilinkin...

Saksan puhuminen käy työstä, mutta sitkeästi sitä on muiden vaihtarien kanssa väännetty. Pari kertaa on lipsahtanut englannin puolelle, kun sanavarasto on loppunut ja mielenkiintoinen asia on pitänyt saada keskustelluksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.