Nyt kun valtionvalta ei enää osaa puhua muusta kuin Natosta, olisi meidän tavallisten ihmisten syytä kääntää hetkeksi katseet kalenteriin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_juhlap%C3%A4iv%C3%A4t
Näin voimme ehkäpä ennakoida tulevia tapahtumia hieman, sillä moni on viime aikoina kokenut Venäjän liikkeet arvaamattomiksi (vaikka olen alempana tässä blogissa todennut, että Suomen valtiolla olisi ollut kaikki mahdollisuudet ennustaa näitä skenaarioita, jos vain olisivat tehneet riittävästi ulkopoliittista tutkimustyötä).
Aloitetaanpa siis kulttuurista. Tähän on syytä todeta, että tavallisilla ihmisillä ei koskaan ole mitään tekemistä sotien kanssa. Näin emme siis voi esimerkiksi ruveta haukkumaan venäläistä kulttuuria, joka on täynnä muun muassa upeita kirjailijoita.
Sitten on elokuvateollisuus. Itse jäin kaipaamaan Netflixissä sarjaa nimeltä ”Matka Järvelle”, joka oli taidonnäyte venäläisestä TV-tuotannosta upeilla näyttelijöillä höystettynä. Jatkokausia ei ilmeisesti tule, kun kaikki länsimaiset palvelut ryhtyvät boikotoimaan Venäjää.
Venäjällä vietetään 24.5. Slaavilaisen kirjoituksen ja kulttuurin päivää,
27.5. kirjastojen päivää ja 6.6. Puškinin päivää.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Pu%C5%A1kin
On erittäin valitettavaa että sodan myötä olemme joutuneet myös hautaamaan venäläiset kulttuurielämykset.
Jatkoa seuraa myöhemmin näihin kalenteripäivämääriin, sillä hyvin mielenkiintoisia päiviä on tiedossa.
Nähtäväksi jää, noudattavatko esimerkiksi kyberhyökkäykset tai niiden yritykset näitä päivämääriä nyt kun Nato-hakemus on vetämässä.